Hoppa till sidans innehåll

Utbildningssatsning


Bli en i teamet – och en bättre seglare!

Vi drog i fjor igång en större satsning för att bredda och vidareutbilda LBS funktionärsstab för kappseglingar. Vi fortsätter på den inslagna vägen och går nu ut med förnyat erbjudande om utbildning

LBS har många medlemmar och många av oss deltar i kappseglingar. Vi vill gärna erbjuda alla medlemmar utbildning för att bli bättre seglare men också för att, inom klubben, bygga upp en stabil stab av funktionärer för att kunna genomföra tävlingar. Under våren 2016 arrangerade vi flera olika kurser tillsammans med Svenska Seglarförbundet, dels en grundkurs med 17 deltagare, dels en seglingsledarkurs och en domarkurs med fyra respektive två LBS-are som deltagare. Klubben vill gärna fortsätta med utbildningsinsatser och vi gör nu ett upprop inför utbildningar som planeras våren 2017. 

Vi vill ha med så många av oss som möjligt eftersom vi  är övertygade om att man på detta sätt får mer ut av sin segling och samtidigt stärker klubbkänslan. Även om det är en fördel att ha kappseglat tidigare så är det ingen nödvändighet. Utbildningen vänder sig till aktiva seglare, passiva seglare och före detta seglare. Ålder spelar heller ingen roll utan såväl yngre som pensionärer är välkomna. Ett genomgående ”tema” är att deltagarna skall ha roligt och få möjlighet att lära känna andra klubbmedlemmar.

I första omgången inriktas utbildningen på funktionärsutbildning. LBS har alltid varit en uppskattad kappseglingsarrangör av såväl kölbåtseglingar som jolleseglingar. Vi har ambitionen att under närmaste åren få ett eller flera större arrangemang till Lomma och vill gärna förstärka funktionärsstaben.

Obs! Även du som anmälde intresse förra året anmäler intresse på nytt för utbildningar du önskar få nästa vår.

Hör gärna av dig före den 20 oktober till:

  • Björn Mossberg: This is a mailto link, 0709-98 56 01

Har du frågor eller synpunkter kan du även kontakta:

  • Stellan Larsson: This is a mailto link, 0705-29 28 11
  • Johan Wickman ordf. kappseglingskommittén: This is a mailto link, 0705-95 13 93

 

Uppdaterad: 21 FEB 2018 12:59
Skribent: Stellan Larsson / Andres Asu

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040-41 30 16, 0707-41 13 10
E-post: This is a mailto link