Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelser Seglingskommittén


Verksamhetsberättelse LBS Segling 2018

Det gångna verksamhetsåret har varit fortsatt positiv för LBS Segling i många avseenden. Inte minst som arrangör av seglingstävlingar. Under månadsskiftet aug/sept arrangerade klubben SM för H-båtar med riktigt fint betyg av seglarna samt av H-båtsförbundet. Tävlingen samlade 17 deltagande båtar.

North Sails Trim Cup genomfördes med fina tävlingar med nästan 20 båtar. Tyvärr lyckades vi inte få till stånd ett samarbete med North Sails som tidigare vilket gjorde att vi inte kunde erbjuda någon coachning detta år.

Inför årets upplaga av Fyrtorn2handed testade vi ett nytt grepp om tävlingen med en kort etapp samt en längre som innehöll nattsegling. Tävlingen samlade 13 båtar och blev som väntat en fantastisk seglings- och naturupplevelse. Datumet för regattan, mitten Juni, var uppskattat men tyvärr krockade arrangement med ett par osanktionerade regattor och vi fick onödig splittring av two-handed fleeten i sundet. Vi laddar inför 2019 med nya ideer för att bredda deltagandet.

Centralt i vår verksamhet utgörs som alltid av torsdagsseglingarna. Genom våra torsdagsseglingar är klubben en av Skånes mest aktiva seglingsklubb. Också denna säsongen anslöt nya medlemmar både som gastar och några nya deltagande båtar. Vi har ett snitt på lite drygt 10 båtar per tävling. Vi har under våren också erbjudit nybörjare att få med sig en mera rutinerad coach. Vi har i år också erbjudit en separat start på vissa av våra torsdagar för de som känner sig osäkra att starta med övriga fältet.  Vinnare av den totala torsdagsserien blev Tommy Jönsson med Aperitif som även blev vinnare av Edvin Larssons vandringspris, dvs flitigast deltagare. Tommy J med besättning missade inte en enda torsdag, fantastiskt. Vinnare av klubbmästerskapet blev i år Göran Viking med Røde Orm efter att vi på andra försöket kunnat genomföra seglingarna på vår “torsdagsbana” i väldigt starka vindar. Stort grattis till både Tommy L och Göran W.

Tävlingsmässigt för 2018 står sig LBS väl i regionen. Under 2018 har klubben haft 8 st pallplaceringar. Detta gäller på våra egna tävlingar som vi har arrangerat men även på andra regattor i sundet. T ex Ven Runt med en 2a(M Allroth) och en 3e placering(U Hagberg).

Vi vill också nämna vårt goda samarbete med våra sponsorer i närområdet, Båtbutiken i Lomma, Oscars Varv & Lomma kommun.

Seglingskommittén, Pär Halléus

 

Uppdaterad: 04 DEC 2017 11:18 Skribent: Andres Asu

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link