Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2015


Berättelsen som pdf med bilder:  LBS segling 2015

 

Seglingskommittén verksamhetsberättelse säsongen 2015 
(verksamhetsåret 2014-10-01--2015-09-30)

Det gångna verksamhetsåret har varit framgångsrikt för LBS Segling.

Under senvintern genomfördes ett par välbesökta seminarier med fokus på bankappsegling såväl som snabb och säker segling med liten besättning. Totalt var det ca 100 deltagare vilket överträffade målsättningen.

North Sails Trim Cup genomfördes framgångsrikt med 50 anmälda båtar och totalt drygt 300 deltagare. Arrangemanget omnämndes av seglarna som en av de bästa bankappseglingarna i Sverige. Särskilt uppskattat blev träningshelgerna inför regattan. Dessa coachades av experter från North Sails USA som gav värdefull feedback via video, foto och hands-on ombord.

Även Fyrtorn2handed, som arrangerades sista helgen i maj, blev en framgång. I kappseglingen deltog 25 båtar med både bredd och elit-team från svenska båtklubbar längs med Öresund.

Ryggraden i LBS Seglings verksamhet utgörs av torsdagsseglingarna. Under säsongen anslöt nya medlemmar både som gastar och nya deltagande båtar. Flera av dessa fick hjälp av mer erfarna besättningar att komma igång. Konceptet att alternera mellan jaktstart och fleetstart har varit uppskattat och kommer att upprepas kommande säsong. Vinnare av den totala torsdagserien såväl som klubbmästare blev Martin Jönsson.

Våra seglare nådde också våra sportsliga mål med över tio topp-3 placeringar i regionala och internationella regattor, t ex Martin Jönssons 3:e plats i H-båts SM och Team Carmens seger i Öresund Cup 2015.

Under säsongen har påbörjats en utbildningssatsning för funktionärer i syfte att skapa en plattform för en ytterligare ökad ambitionsnivå som arrangör av stora regattor kommande år.

Till sist skall nämnas vårt goda och förstärkta samarbete med våra huvudpartners: Lomma Kommun, North Sails, Båtbutiken och Oscars Varv.

Johan Wickman, seglingsansvarig

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:33

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link