Hoppa till sidans innehåll

Anmälan till tordagssegling 2 maj nu öppen och lite info

26 APR 2019 13:10
Anmälan är nu öppen för första torsdagsseglingen 2 maj.
  • Uppdaterad: 26 APR 2019 13:11

Till anmälan

 På informationsmötet för torsdagseglingarna i tisdags 23 april berättade seglingskommittén om nyheterna inför årets upplaga av torsdagsseglingarna.

 En nyhet för i år är klassen Cruising där man inte får segla med spinnaker men man kan vara så många som man vill i besättning. I denna klass räknas bara de 8 bästa seglingara.

Vi uppmanades också att ha koll på vilken torsdagssegling ni är uppsatta för att vara domare(starttornet på piren) och vem som är ansvarig. Vad var och en skall göra finns beskrivet under "Information" på hemsidan under "Torsdagseglingarna 2019". För er som är domare så rekommenderas det starkt att ni är minst två personer vid tornet. Att vara ensam är nästintill omöjligt med kvällsolen rakt i ögonen och många båtar som går i mål samtidigt. Det krävs att ni är minst 2 personer  för att dela upp sysslorna.

 Den andra nyheten är att det blir en överraskning midsommarveckan på onsdag - då kör vi två tävlingar - den andra med start 22.00 för att testa segla i lite halvmörker.

 Nybörjarstart har vi inte med i år då intresset under 2018 var obefintligt och inga båtar startade vid den utsatta tiden 18.45. För er som vill undvika stressen vid starten så är det helt ok att lägga sig lite bakom startfältet och vara nån minut senare över startlinjen.

 Seglingsskommittén vill gärna få fler att våga börja kappsegla med sina kölbåtar och uppmanar alla att ta hänsyn och vara vänliga mot varandra särskilt vi rundning av märken.

 Sen om hygget efter seglingen - vänta in de som är långsamma - är man sen finns inga kvar vid fikat och det är ju inte så kul.

 I mitten av maj har vi Lomma Sail Trim Cup och Per slog ett slag för träningarna helgen före (söndag 5 maj)  och dagen före Cupen (då är Martin Strandberg med (10/5)

Skribent: Pär Halléus / Leif Sundbäck
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link