Hoppa till sidans innehåll

Havstulpanvarningen

04 JUN 2019 22:00
LBS deltar i år med en mätplatta i projektet "Tulpanvarningen" som syftar till att upptäcka när settlingsperioden för havstulpanerna sker och sedan sprida detta till båtägare när det är dags för rengöring av båtskrovet.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2019 23:28

Många båtägare kämpar med havstulpaner på skroven varje år och använder giftig bottenfärg för att undvika dessa. Detta är dock otroligt skadligt för miljön och förstör vår marina miljö.

Havstulpanvarningen är ett projekt som tillsammans med Ren Botten utan Gift vill uppmuntra att använda alternativa metoder till giftig båtbottenfärg för att hålla havstulpanerna borta. Med hjälp av detta hjälpmedel kan båtägare få bättre koll på sina skrov och eventuella havstulpaner och i tid kunna göra något åt detta utan att använda giftiga bottenfärger. Havstulpanvarningen är en gratis sms-tjänst som meddelar dig när havstulpanerna börjar settla sig och båten kan behövas tvättas. Här på hemsidan kan du hitta olika alternativ för att ta bort havstulpaner som till exempel spoltvätt och borsttvätt.

Vill du prenumerera på havstulpanvarningen? Skicka SMS med texten "havstulpan start" till 711 20

Mätplattan för LBS är placerad på Södra Piren/E Bryggan.

På hemsidan för BÅTMILJÖ.se under havstulpanvarningen kan du läsa mer om projektet och havstulpaner.

 

  

Skribent: Leif Sundbäck
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link