Hoppa till sidans innehåll

Torsdagsträffar vintern/våren 2019

31 JAN 2019 15:40
Vi bjuder på både underhållande och informativa föredrag om äventyrliga seglatser, spännande båtliv och mycket mer på LBS Torsdagsträffar!
  • Uppdaterad: 04 MAR 2019 22:02

Alla föredrag hålls i klubbhuset om inte annat anges och startar kl 19:00

Informationen kompletteras efter hand.  

De olika programpunkterna kan komma att kastas om och eventuellt bytas ut på grund av snöhinder etc så kolla alltid på hemsidan vad som gäller.  

Klubben bjuder på fika. Det kostar ingenting och ingen föranmälan behövs. Vi ser gärna att ni skänker en slant till sjöräddningen.
“Det ska vara enkelt att bidra till en fungerande sjöräddning. Nu kan du swisha en gåva till Sjöräddningssällskapet. Dina pengar kommer till användning där behovet är som störst! Vårt swishnummer är 900 5000. Vill du rikta gåvan till en särskild station skriver du stationens namn (orten) i meddelandefältet. “

Alla är hjärtligt välkomna!  

-----------------------------------------------------------

Följande träffar planeras vintern/våren 2019:

31 januari - Styrelsen informerar
LBS styrelse och kommittéer presenterar planerade aktiviteter, träffar, kurser, utbildningar, träningar, regattor etc för vintern-våren-sommaren-hösten 2019.

 

21 Februari - Testa din Flytväst! 
Testa din flytväst och simma med sjökläder på Pilängsbadet. Har du någonsin trillat i med sjöställ och fått din flytväst uppblåst? Inte? Då kan det vara läge att komma till badet denna kväll och testa det i bassäng och känna på hur tungt det är att ta sig upp med blöta kläder ur vattnet.  

Man måste anmäla sig till denna kväll. Anmälan gör man till Lasse: This is a mailto link eller 0707- 41 13 10.

Kvällen Värd är : Gregers Jensen

28 februari - Hyra båt i Kroatien
"Från bokning till checkout! Peter Nilsson kommer och pratar att hyra båt i Kroatien. Vad bör man tänka på !? " 

7 mars - Segling i Karibien
En av våra medlemmar - Edgar Grins - har gjort en resa på 3200 nautiska sjömil i södra atlanten med Skip Novaks, en 65 tons segelbåt. Kom till klubbhuset denna kväll och lyssna på äventyren Edgar har att dela med sig om.  

Kvällen Värd är : Benny Leveen

14 mars - ARC tävling över atlanten
Bengt Pregart kommer till oss och visar bilder och berättar om Atlantic Rally for Cruisers (ARC) över Atlanten. Det blir reflektioner kring vad som krävs av besättning och båten, Bengt kommer att berättar om vilka haverier dom hade trots topputrustad båt och mycket mer.

Kvällen Värd är : Lennart Larsson

28 mars - Segling i Medelhavet
Claes Wessberg från Svenska Kryssarklubben Medelhavsseglarna kommer till oss denna kväll och berättar om seglingsäventyr i Medelhavet. Claes har många års erfarenhet av att segla i medelhavet och har koll på de flesta platser i medelhavet. Han kan ge tips och trix i dessa vatten.

Kvällen Värd är : Peter Aspe

Skribent: Leif Sundbäck
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link