Hoppa till sidans innehåll

35° Lake Garda Meeting Optimist

20 APR 2017 08:26
Sofia, Wilhelm och Filippa har precis kommit hem ifrån världens största Optimist Regatta med 1063 deltagare från hela världen. Det var mycket bra seglingsförhållanden med starka vindar på ca 8-13 m/s.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2017 23:00

Sofia, Wilhelm och Filippa har precis kommit hem ifrån världens största Optimist Regatta med 1063 deltagare från hela världen. Regattan pågick under 4:a dagar med 8st kvalseglingar och 2st final race den sista dagen. Det var mycket bra seglingsförhållanden med starka vindar på ca 8-13 m/s. Wilhelm och Sofia tog sig till Bronsfinal och Filippa seglade Guldfinal. Starkt kämpat av våra Lomma seglare

Innan regattan hade Emil Malmström träningsläger med ca 80 deltagare hela Sverige. Emil Malmström är en av Sveriges bästa optimas tränare så kvaliteten var hög. Träningen genomfördes med ett pass på förmiddagen med lättare vindar och ett pass på eftermiddagen med den starkare vinden "Oran" vilket är kännetecknet för Garda. Sjöns placering och djup (>300m) med höga bergsklippor runt om skapar speciella termiska väderförhållanden som ger den karakteristiska vinden samma tid varje dag. I slutet på dagen, efterträningspassen på vattnet var det bla fysträning, som en dag innebar löpning upp till borgen på vägen till den berömda Madonnan Santa Barbara, en stigning på ca 300 höjdmeter.

Julia var också på plats på plats och tränade och tävlade i E-jolle i byn Torbole som är nästa by öster om Riva del Garda. E-jollarna började sin Regatta redan på lördagen och avslutade veckan med träningsläger. Regattan erbjöd tre dagar med stadiga vindar på runt 10m/s. Julia kämpade på och slutade strax under mitten. Starter, halvind och läns fungerade kanon men kryssen var en utmaning. Kryssen blev då ett naturligt fokusområde på träningslägret. På Regattan var de 126 seglare från hela Europa och ca 60st på lägret som anordnades av Danska E-Jolleförbundet. Det var också ett mycket bra läger med hög kvalitet på seglare och tränare.

För oss föräldrar som inte var på havet visade sig Riva Del Garda sin bästa sida under Påsken med strålande solsken och temperaturer runt 25 grader. Det finns mycket att hitta på runt denna fanatiska sjö. Skidåkning 1 timmes bilväg bort, Vingårdar i Valpolicella området, mountainbike utflykter i bergen och mycket, mycket mer.

Mycket snyggt gjorda filmer som publicerades kontinuerligt under tävlingen: https://www.youtube.com/watch?v=SN1OhVq9Co8

Skribent: Mikael / Gustaf / Thomas
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link