Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gustaf August

August 6:a på Nordiska Mästerskapen

13 AUG 2014 23:00
Tredje veckan i juli seglades Nordiska Junior Mästerskapen 2014 i Horten, Norge.
  • Skapad: 13 AUG 2014 23:00

I år kvalificerade sig LBS samtliga tävlingsaktiva E-jolle seglare - Henrik von Friesendorff, Kristoffer Nordström och August von Friesendorff - till JNoM i Norge. Av olika skäl var det August von Friesendorff som väl kunde representera LBS och Sverige, men som han gjorde det!

Tävlingen bjöd på tropisk hetta med temperaturer över 30 grader under hela veckan och med det tyvärr alltför lite vind. Hela tävlingen präglades av hetta, väntan och under väntan mycket bad. Varje morgon var där vind när landslagsseglarna samlades på hamnplanen, men lagom till beslut om tävlingsstart mojnade vinden och Apan sköts upp. E-jollarna fick 1:a tävlingsdagen till 2 race.  För att ett mästerskap skall kunna räknas måste dock minst 3 seglingar i en klass utförts. Inför sista seglingsdagen hade E-jollarna utfört sina 3 race, men värre var det för optimist tjejerna som inte hade slutfört ett enda race. I desperation planerade därför tävlingsledningen sista tävlingsdagen med första start kl 06.00. Genomgång med E-jolle landslagstränaren Gustav Larsson startade kl 04.30. Som ni förstår blev det en tidig utcheckning från hotellet med hotellfrukost åtskilliga timmar tidigare än normalt. Trots tidiga timmen och plågande hetta lyckades August fokusera och seglade taktiskt bra i lättvinden och låg i täten de två racen sista dagen, t o m i ledingen i ett race! Tillslut ledde resultaten till en mycket fin 6:e placering i första mästerskapet för August! Fantastiskt!

Efter en solig vecka i Norge med nya och djupare bekantskaper med landslagsseglare så var det dock en särskild positiv skillnad som August uppmärksammade - Att segla för Sverige innebar en lagkänsla där man ibland kunde hjälpa varandra under pågående race t ex genom att släppa in sina
kompisar vid tighta situationer vid rundningar.

Skribent: Gustaf

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link