Hoppa till sidans innehåll

Junior SM i Vänersborg

28 JUN 2009 06:17
Under veckan som gått har det seglats Junior SM i Vänersborg och LBS representerades av 11 seglare.
Totalt deltog 514 seglare i JSM.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:19

SM-veckan började på måndagen med Tune Up-race där organisationen skulle ges möjlighet till att öva och seglarna skulle ha möjlighet att känna på Vänerns vatten och vindar. Seglingen skulle börja kl 13.00, men då vindarna uteblev kom det inte igång förrän kl 15.30 då det kom lite lätt sjöbris.

Tisdag och onsdag var det kvaltävlingar för de 260 Optimistjolleseglarna som var indelade i fyra grupper där tjejer och killar tävlade var för sig.

Fem race var planerade men då vindarna var svaga blev det mycket väntan, annullerade race och frustrerande försök att segla i stiltje. Efter de två kvaldagarna hade André, Fredrik, Kristoffer och Petra kvalificerat sig för guldfinal emedan Lovisa, Felix, Sofia och Malou var i silverfinal.

Under finaldagarna kom vinden med råge då den låg mellan 8-10 m/s med byar upp till 12 m/s, vilket gjorde att Vänern blev krabb med stora vågor och många seglare tvingades bryta.

LBS:arna lyckades bra i finalerna, i guldfinalen för pojkar slutade André på en hedrande 6:e plats, Fredrik på en 19:e plats och Kristoffer som gjorde sitt första SM på 49:e plats. I silverfinalen för pojkar slutade Felix, som också gjorde sitt första SM, efter en stor kämparinsats på 30:e plats. I tjejernas guldfinal blev Petra 23:a och i silverfinalen blev Lovisa 4:a och Sofia 8:a efter att ha seglat hem varsin spik. Malou som började segla Optimist förra året hamnade på en fin 30:e plats i kvalet men fick lite problem med den hårda vinden och slutade på 42:e plats i finalen.

Fredrik och Petra seglade också till sig varsin en plats i JNoM landslaget.

De 125 E-jolleseglarna hade inget kval utan körde en serie hela veckan och även här hade man delat på tjejer och killar. På onsdagen gjorde Anna en mycket bra insats då hon fick en spik och totalt slutade hon på 20:e plats.

Carl och Martin kämpade i killarnas E-jolle klass där Carl med en 4:e och 8:e plats slutade totalt på 15:e plats och Martin som 25:a.

Utöver SM i segling så avgjordes även LBS mästerskapet i midsommarboll där sportens uppfinnare Carl korade sig själv som segrare.

Som förstagångsdeltagare i JSM tycker vi att veckan har varit toppen; bra boende, trevligt umgänge på kvällarna och en bra organisation från Vänersborgs Segelsällskaps sida! Vi kommer att åka på JSM igen, då mer rutinerade (och med startkablar i båten).

Resultaten hittar du här och bilder från SM-veckan i galleriet.

Magnus

 

Skribent: Magnus Nordström

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link