Hoppa till sidans innehåll

Kalas-seglingar i Coronatider

03 JUN 2020 13:32
I sommarväder höll LBS två kappseglingar under helgen som gick.
  • Skapad: 03 JUN 2020 13:32

På Lördagen seglades Öresund Race som vänder sig till gröna seglare som vill prova på kappsegling. Racen är kortare, reglerna färre och coach finns på vattnet för att hjälpa till.

13 båtar från Lomma och grannklubbarna njöt av kalasväder och fick tre fina seglingar. Efteråt grillades korv och det blev prisutdelning för alla seglare.
Prispallen bestod av Klara Stegmark MSS 3:a, Oskar Netterlid LBS 2:a, Lukas Malmsjö LBS 1:a Grattis till alla seglare som var ute på havet och fick fina seglingar. 

På Söndagen seglades Lomma Beach Race / Liros Cup som vänder sig till lite mer erfarna seglare. 30 optimister, 13 E-jollar och 5 29:er var anmälda och kom till start.

För att undvika 50-personersgränsen hade särskilda åtgärder vidtagits;
Optimisterna seglade på förmiddagen medan E-jollar och 29:er seglade på eftermiddagen. Gästande båtar sjösatte på särskild anvisad plats i hamnen, E-jollarna utgick från Bjärred och seglade till Lomma, rorsmansmöte och prisutdelningar live-sändes på Facebook osv.

”I rådande tider försöker vi vara påhittiga och hitta nya vägar så vi kan tävla i segling trots förutsättningarna. Jag tycker vi genomförde söndagen väl med tanke på omvärldssituationen”, kommenterar Marcus Skogfeldt, seglingsledare.

Segrande i respektive klass blev:
Optimist; Leo Birgersson MSS
E-jolle; Nils Brandén BOJK
29:er Sofia von Friesendorff, Jakob Back LBS

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link