Hoppa till sidans innehåll

Kristoffer Nordisk mästare

06 AUG 2012 08:28
Förra veckan seglades Nordiska Junior Mästerskapen i Pärnu, Estland.
  • Skapad: 06 AUG 2012 08:28

Klasserna som seglades var Optimist, E-Jolle, Zoom8 och Laser Radial. LBS hade två seglare som kvalificerat sig för att få delta, Kristoffer i optimist och Henrik i E-Jolle.

Arrangemanget i Pärnu var riktigt bra, med en fina förutsättningar på land och en väldrillad seglingsledning på vattnet som gjorde att det var högt tempo på racen.

Att Pärnu var en trevlig stad och att vädret var toppen gjorde inte det sämre men tyvärr var vindarna svaga vilket inte gynnade våra två seglare.

Då Kristoffer var en av de fem högts rankade seglarna fick han representera Sverige i lagsegligen där man tog Guld genom att gå obesegrade genom hela tävlingen. Sverige dominerade optimistklassen med att vinna lagsegling för killar, Brons för lagsegling tjejer, Guld, Silver och Brons för killar individuellt och Guld för tjejer individuellt. För Kristoffers del blev det en elfteplats individuellt vilket han inte riktigt var nöjd med.

Det gick också bra för de svenska E-Jolleseglarna där Sverige tog Guld och Brons men för tjejerna blev det inget pris. Henrik fick inte riktigt till det i den lätta vinden och slutade på en 24:e plats.

LBS hade också representation bland coacherna då Anna Hagberg var coch för de svenska optimist tjejerna.

 

Bilder och resultat finns här:

Officiell JNOM sida

Svenska optimistlagets blogg

Film från prisutdelning

 

sista dagen 084

Skribent: Magnus Nordström

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link