Hoppa till sidans innehåll

Lomma framgångar på Herbstpokal i Schwerin

28 OKT 2011 14:00
Regattan Herbstpokal, som är ett av de tyska landslagskvalen, seglades i Schwerin för två helger sedan. Lomma representerades på plats av Kristoffer och Filippa
  • Skapad: 28 OKT 2011 14:00

Regattan var begränsad till 200 tyska seglare, men däremot helt öppen för utländska seglare vilket gjorde att det blev 296 deltagare i Optimist A-klassen.

Schwerin ligger omkring 55 kilometer sydost om Lübeck och omkring 70 kilometer syd om Rostock. Regattan seglades på Schweriner See som är Tysklands fjärde största insjö och är ca 25 km lång och 6 km bred.

Seglingsförhållandena var under helgen mycket svåra med en ganska svag ojämn vind (3-5m/s) med stora vrid, så det blev stora variationer i resultatlistorna. Konkurrensen var också mycket tuff då det fanns ett stort antal mästerskapsseglare från förutom Tyskland också Danmark, Holland, Norge, Sverige och Polen på plats. Detta gjorde att det blev en bra värdemätare för de 17 svenskar som deltog.

På lördagen hade man delat in seglarna i två grupper som seglade 4 race på den lååånga spegelvända VM banan med loop, vilket gjorde att seglarna inte var tillbaka på land förrän det börjat mörkna. På söndagen var det en ny gruppindelning med en guld- och en silvergrupp där Sverige lyckades få med sex seglare i guldgruppen. Bäst gick det för Erik Nevhagen (Röss)som vann regattan med tre poängs marginal och detta trots att han tappade fyra placeringar på lördagens sista race då han missat att man valde att köra sista racet utan loop. Mycket bra gick det också för Andrea Dubois (Less) på 22:e plats och Kristoffer på 24:e plats.

Jag tycker att regattan är väl värd ett besök då det var ett bra arrangemang med ett stort startfält (inte ofta vi får starta med 150 båtar på linjen) och tuff konkurrens. Schwerin ligger endast 35 mil från Malmö, vilket gör att det är en överkomlig resa dit. 

Länk till regattan

Länk till result

Skribent: Magnus Nordström

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link