Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Ericsson JR Cup 15-17 juni

21 JUN 2009 20:10
I veckan seglades Ericsson JR Cup vid Skeppsbron i Stockholm. Det var en öppen tävling i C55, där alla kunde vara med och segla. Besättningen som skulle bestå av 3 ungdomar fick dock inte vara äldre än 50 år tillsammans och den äldsta i besättningen fick inte vara äldre än 20 år. Ericsson JR Cup seglades i samband med Volvo Ocean Race som slutförde den 9:e etappen på måndag kvällen och gick i mål i Sandhamn. De seglade sedan ett inshore race till Skeppsbron på onsdagen.
  • Skapad: 21 JUN 2009 20:10

Båda lagen från Lomma hade goda chanser att placera sig i racen. Tyvärr fastnade mitt lag i kryssmärket första racet och vi drog på oss en DNF vilket innebar en 9:e plats, det gjorde att våra chanser att ta oss till semifinal minskade avsevärt. Annas lag tog däremot vara på sina chanser och tog sig till final.

Jag och Henrik Eriksson flög upp fredagen den 12:e och stannade till torsdagen den 18:e. Det var en mycket händelserik vecka och vi fick chans att jobba inför tävlingarna på JR cup.

På lördagen hjälpte mitt lag (Henrik Eriksson, Claes Törnsten) till att sätta segelnummer i seglen på C55:orna. Vi packade även väskorna som skulle delas ut vid anmälan, med t-shirt, piké och hoodtröja. På söndagen och torsdagen och under vissa kvällar seglade vi C55 med anställda från Helly Hansen och Ericsson. 

Det var ett väldigt stort och påkostat arrangemang på Skeppsbron, både för oss som seglade Ericsson JR Cup, men framförallt Volvo Ocean Race stopover. Det var hög stämning på Skeppsbron och att få se Volvo Ocean Race båtarna kryssa in mot slottet var häpnadsväckande. På Ericsson 4 var bl.a. Prins Carl Philip ombord.

Jag och Henrik bodde hos Claes Törnsten på Värmdö, det var väldigt trevligt. Vi gjorde mycket roligt under JR Cup-veckan, bl.a. så fick jag möjligheten att prova en Moth-jolle.

Det är en speciell sorts jolle som har bärplan på centerbordet, vilket gör att den lyfter om man kommer upp i tillräckligt hög hastighet. Tyvärr blåste det för lite för att den skulle lyfta ur vattnet, men det var roligt att prova ändå. Alla som seglade JR Cup fick även fritt inträde till Gröna Lund vilket var ett trevligt inslag på tisdagskvällen

Vi lyckades inte att placera oss i finalen på JR Cup, men vi tog segern i vinsch tävlingen. För det fick vi en modell av Ericssons VOR båt.

Sammanfattningsvis var det en mycket händelserik vecka med många nya upplevelser och jag tyckte att det var väldigt roligt!

 

Martin Kareliusson

SWE 55

 

(Bilder finns i galleriet)

Skribent: Magnus Nordström

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link