Hoppa till sidans innehåll

Sommarens seglarskola

07 JUN 2020 11:48
Det är otroligt roligt att vi har ett större tryck på vår seglarskola i år än vad vi någonsin har haft tidigare och samtidigt tråkigt att vi inte kan bereda alla som vill lära sig segla möjlighet till detta när de vill.
  • Skapad: 07 JUN 2020 11:48

Vi har i år utökat platserna i de första och vanligtvis mest populära kurser till 24 deltagare per grupp, mot 14 som vi hade i fjol och även då fler än vanligt. 

Samtliga kurser under de 4 första veckorna är idag helt fulla och vi har 102 seglare som är anmälda. Det finns fortfarande platser kvar på kursen som börjar i mitten av Juli och fortsättningskurser v31-v32. Fortsättningskurserna vet vi att de brukar fyllas upp när nybörjarna vill fortsätta direkt i år.

Eftersom vi har 24 seglare som är uppdelade i 2 grupper om 12 seglare samtidigt, kommer det innebära att det blir trängre än normalt i hamnen, vilket vi hoppas att ni alla har överseende med. Vi kommer att försöka få ut seglarna på havet utanför hamnen så fort det går, men det är beroende av väder och vind. Vi kommer att lägga en av de fina flytbryggor som byggts för JSM i änden av D-bryggan för att ha den som bas för en av grupperna under seglarskolan. Det gör att det kommer finnas jollar i en större del av hamnen än vad det gjort tidigare år.

Seglarskolan är en viktig rekryteringsbas för klubbens jollesegling, och vi ser nu att vi kan välkomna fler seglare än tidigare, och detta är ett resultat av att vi har haft en stor kull jolleseglare som fortsatt och kommer jobba som segelskole-instruktörer. Under de 4 första veckorna har 6 tränare, och för de sista 3, med möjlighet att ta in fler om behovet finns.

Vi från seglarskolan gör vad vi kan för att den vanliga verksamheten påverkas så lite som möjligt samt att vi rekryterar så många som möjligt till vår fantastiska sport och fritidsverksamhet. 

Vi önskar alla en trevlig sommar

För seglarskolan

Peter Back, Andreas Bergquist, Axel Netterlid och Lasse Froberg

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link