Hoppa till sidans innehåll

Blåsigt och lyckat regionläger för Optimister

24 APR 2017 16:17
LBS arrangerade tillsammans med Skånes Seglarförbund och Svenska Optimistjolleförbundet ett regionläger under den härliga men blåsiga helgen 22-23 April. Vi hade 30 tappra optimister som trotsade de hårda vindarna och seglade fulla av energi.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2017 23:00

Seglarna tränades av den absoluta eliten av tränare under ledning av Oscar Panzare som är klasstränare. Förutom Oscar hade vi vår egen Kristoffer Nordström, Jesper Thomasson från Sölvesborg och Erik K.B Dahl från KDY ( Danmark).
Från Lomma deltog 9 seglare, Aron och Felix Wichert, Mikael och Björn Wärnmark, Sofia von Friesendorff, Jakob Back, Emil Gustavsson, Leo Malmgren och Wilhelm Enjin.

Betyget från våra gäster, både seglare, tränare och föräldrar var att alla var mycket nöjda med träningen och upplägget i Lomma. Klubben medlemmar med god hjälp från andra klubbar såg till att seglarna, tränare och funktionärer blev mätta och den fysiska aktiviteten gjorde att vi alla sov gott på natten. För oss som hade nöjet att se seglarna på nära håll kan man konstatera att det är otroligt häftigt att se optimister plana in i ån i över 10 knop.

Seglarna har nu fått träna ordentligt på hårdvind, och alla vet att benen skall vara ihop när man hänger. För dessa seglare finns inte längre vindar man inte behärskar, utan bara olika styrkor. Det är otroligt kul att se deltagarna mellan 9 och 15 år behärska vädrets makter på det sätt som visades under helgen.

Varmt tack till alla som hjälpte till att göra detta läger möjligt, såväl klubbar, tränare och seglare som föräldrar.

Peter Back

Skribent: Mikael Renstrand
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link