Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap för jolle 2020

27 AUG 2020 18:31
Under helgen som gick hölls ett Klubbmästerskap i Lomma som bjöd på såväl vackert väder, fina vindar och entusiastiska seglare.
  • Skapad: 27 AUG 2020 18:31

Totalt seglade 24 seglare i fyra klasser: Optimist grön, Optimist blå/röd, RS Feva och 29:er. Vinden var stabil, frisk och från sydväst. Lommas fina möjligheter till skyddad och säker segling gjorde att de mindre erfarna seglarna kunde segla sitt klubbmästerskap på en bana inne i hamnen eftersom vindstyrkan på lommabukten var i starkaste laget. Alla klasser seglade tre seglingar och racen var tighta och täta.

’Det var jättekul att vara med på KM och att det äntligen kom vind’ säger Nils Netterlid. Lillebror Oskar instämmer i att det var perfekta förhållanden.
 
Efter avslutad segling bjöds det på grillade hamburgare och prisutdelning. Alla seglare kämpade på bra under dagen och alla fick ta emot ett pris för sina insatser.

”Det blev en toppendag med fint väder och bra vind. Det märks verkligen att våra unga seglare har roligt och det hade även vi vuxna funktionärer”, säger Mats Carselid som är en av jolleföräldrarna som deltog i att arrangera tävlingen. 

Vinnare i de olika klasserna blev:
Optimist Grön: Melker Ekström
Optimist Blå/Röd: Max Weber Ullman
RS Feva: Cesar Sparrenbom & Elliot Remvall
29:er: Wilhelm Enjin & Emil Gustavsson

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link