Hoppa till sidans innehåll

Lyckad samträning i Lomma

03 APR 2017 23:09
Den gångna helgen var det mycket jolleaktiviteter i Lomma. Sammanlagt 35 seglare från hela Skåne, inklusive några seglare från Blekinge och Göteborg samlades för att under två dagar träna tillsammans.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2017 22:59

Emil Malmström
Optimistträningarna leddes av Emil Malmström från Göteborg, som har en lång meritlista som tränare och coach på flera VM, EM och NM i optimist och e-jolle bland annat. Till sin hjälp hade han flera tränare från Skåne, som precis som seglarna, fick lära sin lite nya knep på hur man seglar snabbt och slår på effektivast sätt i lättvind. Som mest kom vinden upp i 4 m/s under de två dagarna. 

Många Lomma seglare
Parallellt med optimistlägret var det årspremiär för Lommas Zoom8 seglare, med Filippa Skogfeldt som tränare. 
Sammanlagt var så många som 15 st seglare från Lommabuktens Seglarklubb som deltog i de olika aktiviteterna, och då var ändå två tyvärr sjuka och kunde inte vara med. Föräldrar från jollekommittén hade fullt upp med att serva och laga mat, samt städa i klubbhuset efter alla seglare och tränare.

Regionläger optimist i slutet av april
Helgen den 22-23:e april är det dags för nästa optimistläger i Lomma. Det är då ett regionläger med stöd av Optimistjolleförbundet. Det samarrangeras med Svenska Seglarförbundet som håller en Multikurs för Seglingsledare Blå, Tränare Blå och Domare i vårt klubbhus. Då hoppas vi på ännu fler seglare, både från Lomma och andra klubbar.

Skribent: Mikael Renstrand
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link