Hoppa till sidans innehåll

Nu drar seglingssäsongen för jollar igång på allvar!

08 APR 2018 14:13
Nu drar seglingssäsongen för jollar igång på allvar!
Det är nu så ljust på kvällarna att vi kan börja ha våra optimistträningar på kvällstid. Dessutom har förhoppningsvis sista snön fallit och isen i hamnen är borta för denna vinter.
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 15:16

Träning optimistjolle
För optimist gäller att Grön grupp tränar måndagar kl 18-20.30, Blå grupp måndagar och torsdagar kl 18-20.30 och Röd grupp tisdagar och torsdagar kl 18-20.30. Träningsschema

Träning övriga jolle (Zoom8, RS Feva, E-jolle, Laser mfl.)
För övriga jollar (Zoom, E-jolle, Laser och Feva) ber vi er kontakt oss så hittar vi tider som passar.

Adoptera optimistjolle
Vi har en adoptionsjolle kvar (5 är redan bokade) för den som vill prova på att ha en egen jolle under en termin. Hör av er om ni är intresserade.  För mer info om att adoptera jolle.

Regionläger optimistjolle i Limhamn
Helgen 21-22/4 är det läger i Limhamn för alla nivåer av optimistjolleseglare. Information och inbjudan kommer inom kort. Det går bra att ta med adoptionsjolle till lägret.
På Skånes seglarförbund finns inbjudan och anmälan

Onsdagssegling för jollar
I maj börjar Onsdagsseglingarna, som är för alla jollar och alla nivåer, nybörjare såväl som erfarna. Här är föräldrar välkomna att vara med och hjälpa till. Det är fika till alla efteråt. Ingen anmälan, bara att dyka upp.

Kappsegling - Öresundsracen/Liros cup
Lägg också in helgen 2-3:e juni i kalendern. Då arrangerar klubben ÖresundsRacen (lördagen) och Liros Cup (söndagen). ÖresundsRacen är en enkel kappsegling för Gröna optimister och Liros Cup är för de lite mer erfarna. Vi hoppas att alla klubbens jolleseglare vill vara med. Tränarna kommer att berätta mer om detta när det närmar sig.

Rikskval Optimistjolle / Elitserie E-Jolle i Lomma
Helgen före, 26-27:e maj, arrangerar klubben Rikskval och Elitserie. Då kommer alla Sveriges bästa Optimistjolleseglare och E-jolleseglare till Lomma för att göra upp om vem som ska få segla VM, EM och NM i sommar. Klubben har ett 10-tal seglare som har kvalificerat sig för detta och kommer att delta.

Alla tider finns i LBS jolle-kalendern!
I kalendern hittar ni alla datum och tider för träningar, läger och regattor i och utanför Lomma. Ett tips är att prenumerera på kalendern så att ni alltid har den uppdaterad i telefonen eller datorn.

Lomma Sailing Team - Aktiviteter i Lomma
Lomma Sailing Team - aktiviterer utanför Lomma

Torrdräkt
Även om det börjar bli varmt i luften så är det fortfarande kallt i vattnet. Det är torrdräkt som gäller. För er som inte har egen torrdräkt har klubben ett antal torrdräkter i olika storlekar för utlåning. Kontakt tränaren på plats i hamnen före träningen så hjälper denne dig. Under torrdräkten har man tex underställ och fleeceställ. På fötterna stövlar, som bör vara något för stora i normala fall. På händerna tex ett par stickade vantar med ett par vanliga diskhandskar utan på. Mössa och flytväst och sen är man redo att segla! Läs mer om kläder här. 

mvh
Jollekommittén

Skribent: Mikael Renstrand
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link