Hoppa till sidans innehåll

Påskträning i Lomma

15 APR 2020 21:01
Många i Lomma Sailingteam skulle ha varit på träningsläger och regatta på Gardasjön, eller på annat håll under påsklovet. Trots att inget riktigt blev som planerat hindrade det inte seglare och coacher från att ställa om till träning på hemmaplan.
  • Skapad: 15 APR 2020 21:01

När reserestriktioner infördes på grund av coronaviruset förstod vi att det behövdes arrangeras ett lokalt alternativ. Lomma Sailingteam bjöd då in Lommas egna seglare, och de som deltagit i vårens samträning, till en egen påskträning. Eftersom vi blev uppemot 33 deltagare och tränare var vi tvungna att vara återhållsamma med hjälpande föräldrar på hamnplan och ungdomarna fick därför hjälpas åt mer än vanligt - något de självklart klarade alldeles utmärkt.

Nästan tjugo optimister och fem 29:ers tränade under fantastiska förhållande på vattnet utanför Lomma under påsklovet. Alla var noga med att komma ombytta och klara för att undvika omklädningsrummen. All samling och genomgång skedde ute liksom lunchen. Vi hade sedan tidigare tagit fram direktiv kring corona och säkerhet kring seglingen som vi använder oss av.

Det blev tre riktigt bra träningsdagar där starter varvades med fart och teknik. 

-Vi har haft tre härliga dagar med perfekta förhållande, säger Filippa Skogfeldt, coach för optimisterna. Många ligger redan på en hög nivå så här tidigt in på säsongen och det är enormt kul att se. Seglarna har fått testa på både lätta och hårda vindar från olika riktningar och det är nog fler än jag som har fått inviga min solkräm, skrattar hon!  

Liksom Filippa fick de flesta seglarna lägga om sina påskplaner men det var inget som drog ner varken humör eller motivation. 

-Alla, inklusive mig själv, kändes glada över att få spendera tid på vattnet och möjlighet till träning, säger Filippa.

En av de yngsta deltagarna var mycket nöjd med dagarna.

-Jättekul att få bra träning och kul att träffa kompisarna på vattnet, säger 9-åriga Oskar som seglar optimistjolle. 

För att ytterligare minimera risken för smitta hade 29er seglarna samling andra tider än optimisterna. Med meriterade tränaren Rasmus Rosengren tränades teknik och fart. 29erna tränade även på onsdagen. 

-Vi fick både lättvind, hårdvind samt massor av sol, säger 29er seglarduon Sofia och Jacob. Att kunna träna på hemmavatten med fem 29ers är fantastiskt, avslutar de.

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link