Hoppa till sidans innehåll

Sveriges största seglartävling för unga kommer till Lomma!

15 SEP 2019 19:07
Nu är det klart att Lomma kommer att stå som värd till Sveriges största seglartävling för unga - Junior SM 2020.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2019 19:07

En av eldsjälarna från Lommabuktens seglarklubb som gjort detta möjligt är Marcus Skogfeldt. “Jag och vår klubb är otroligt stolta att Svenska Seglarförbundet har gett oss möjligheten att genomföra den här tävlingen för seglande ungdomar och deras familjer.”

Lommabuktens Seglarklubb arbetar för att barn och unga ska ha en mera aktiv fritid genom sommarläger, prova på seglingar och träningsverksamhet. Unga seglare får även utbilda sig och kan i sin tur coachar de yngre.

Årets händelse i Sverige för seglande juniorerna är Junior SM som är en riktig familjefest. Detta arrangemang kommer att hjälpa till att öka intresset för jollesegling och sätta Lomma på kartan för Svensk Segling. Lommabukten erbjuder väldigt bra seglingsvatten och hamnen är perfekt för att skapa en familjär seglingsfest.

Junior SM kommer att bli ett samarrangemang med klubbar från Bjärred, Barsebäck och Malmö med placering i Lomma Hamn i augusti 2020.

“Vi hoppas även att det kan skapa ett mervärde för Lomma Kommun och näringslivet då vi räknar med upp till 2000 personer som ska äta, bo och upptäcka vår fina del av Skåne”, säger Marcus.

Fakta om Junior SM:

  • Junior SM genomfördes för första gången som samlat arrangemang i Västerås 1974.
  • Arrangemanget har sedan dess vandrat runt bland klubbar i Sverige och Lomma stod senast som värd 1992
  • Junior SM är en stor familjefest då flera hundra familjer träffas och trivs tillsammans.
  • De klasser som seglar om Junior SM är normalt de av Svenska seglarförbundet rekommenderade juniorbåtsklasserna.
  • Inom svensk segling är du junior till och med det år du fyller 20. Från och med det år den tävlande fyller 12 år får man deltaga i JSM.
  • Sedan tävlingen startade 1974 har över 150 svenska juniormästare korats. Många av dessa har slutat men man kan konstatera att i stort sett alla svenska elitseglare gått vägen via JSM.

 

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link