Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Henriksson

Trevlig seglarhelg i Lomma med Optimist regionkval II samt Zoom8 GP2!

12 SEP 2019 13:10
I helgen som gick genomfördes Optimist regionkval II med ett trettiotal deltagare (elva från LBS) samt Zoom8 GP2 (en från LBS) med ett dussin deltagare från hela Sverige.
  • Skapad: 12 SEP 2019 13:10

Under lördagen avgjordes 3 race för optimisterna och 4 för Zoom8 under mycket bra förhållanden med måttliga sydvästliga vindar och en välsmord funktionärsstab. Optimistklassen hade en hel del taggade seglare och det blev allmän återkallelse i andra racet och flagga U hissades för att kyla av seglarna. Efter det kom fältet iväg i andra försöket.

 

Söndagen bjöd tyvärr på mycket svaga vindar och starten fick skjutas upp. I väntan på vind så grillade seglingsledaren och andra hamburgare som bjöds på alla seglare som åt med frisk aptit - en hel del föräldrar klämde också burgare :) Tyvärr kom det ingen vind efter lunch heller och då prognosen inte hade vind förrän sent på eftermiddagen avslutades tävlingen utan några seglingar på söndagen.

 

I optimistklassen dominerade Leo Birgersson och Philip Björkman från Malmö SS som kom etta och tvåa, på tredje plats kom Hector Barsne från Segelsällskapet Pinhättan. Av LBS seglare så kom Max Weber Ullman främst på femte plats. I Zoom8 klassen var det jämnare.Tova Källerfelt från Stenungsunds SS kom på första plats, Oscar Josefsson från Boo SS på andra och William Karlsson från Stenungsunds SS på tredje med samma poäng som Oscar. Tilde Thorsson från LBS kom på nionde plats.

 

Tack till alla seglare, funktionärer och föräldrar för en trevlig helg!

 

Se resultat för Zoom8: https://www.lbs.nu/globalassets/lommabuktens-sk---segling-jolle/regatta-2019/zoom8-gp-8-sept-final-result.html

 

Se resultat för optimist: https://www.lbs.nu/globalassets/lommabuktens-sk---segling-jolle/regatta-2019/regionkval2-final-result.html

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link