Hoppa till sidans innehåll

Möt Leo - en av våra ungdomstränare!

18 DEC 2021 15:30
Här kommer ännu en intervju där vi låter er få veta mer om våra fantastiska unga tränare. Denna gången är det dags för Leo Malmgren som håller i träningar för våra optimistseglare.
  • Skapad: 18 DEC 2021 15:30

När började du segla och vad fick dig att börja?
Jag började segla optimist när jag var 13 år, efter att vi hade seglat med familjen utomlands. Vi seglade en vecka i Kroatien och jag gillade det så mycket att vi anmälde mig till seglarskolan veckan efter i Lomma, och jag har sen dess tillhört LBS!


Vad är ditt starkaste minne från dina år som seglare?
Mitt starkaste minne från seglingen måste vara den första riktiga tävlingen jag var på. Jag minns att jag innan dess inte riktigt insett att seglingen faktiskt var en sport på det viset. Man blir lite vilseledd när man tänker på båtar! Det var även första gången vi var många på
vattnet, och jag minns att det var en mäktig känsla när man kollade runt och hade båtar överallt omkring sig. Jag minns inte vad jag kom på tävlingen, men känslan av den gemenskapen segling ger och det tävlingsmoment som inte är självklart för alla, är något som jag förmodligen alltid kommer komma ihåg.

Vad är den främsta anledningen till att du valde att bli tränare/ledare för unga optimistseglare?
Jag har alltid gillat att leda andra, samtidigt som det är väldigt kul att lära ut de saker man har lärt sig. När tillfället uppenbarades tänkte jag att det var ett perfekt sätt att utnyttja de kunskaper man har fått med sig, dessutom är det enormt kul och givande att leda andra. Att
bli tränare kändes även som ett naturligt steg i seglingskarriären. Jag minns vilken påverkan mina tränare hade på mig, och kände att jag ville göra mitt bästa för att kunna ge det till någon annan.

Vad kommer du att göra under nästkommande år inom segling?
Till nästkommande säsong kommer jag förmodligen fortsätta träna en grupp i Lomma. Till sommaren är målet att fortsätta expandera och förbättra seglarskolan. Vad som händer utöver det får vi se, vem vet var jag hamnar!

Vad gör du när du inte seglar?
Jag är inne på mitt sista år på gymnasiet, så en del tid går dit. Utöver det tränar jag, hänger med kompisar, eller jobbar på något projekt!

Har du några tips till unga optimistseglare som själva vill bli tränare/ledare i framtiden?
Att bli tränare är bland de bästa du kan göra! Det bygger karaktär och låter dig hantera situationer som du kommer hamna i förr eller senare i livet. En bra seglare behöver nödvändigtvis inte betyda att du är en bra tränare, så även om du inte elitseglare kan du fortfarande bli en formidabel tränare. Jag har aldrig träffat någon som ångrat att de har
varit tränare, det är en bra erfarenhet för alla!

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link