Hoppa till sidans innehåll
Foto: Charlotte Eklöf

Säsongstart 2022

16 MAR 2022 21:45
En solig start på träningssäsongen 2022!
  • Skapad: 16 MAR 2022 21:45

Årets seglingssäsong för jollar har äntligen startat och vilken uppslutning från seglare, coacher, föräldrar, mor- och farföräldrar och en massa hundar! Hamnplanen har helt enkelt sjudit av liv, seglarglädje och entusiasm de två senaste helgerna.

-Det känns som att juluppehållet var välbehövligt för många men nu vi sugna på att komma ut på vattnet igen, säger Filippa Skogfeldt, coach för Lomma Sailingteam. 

Premiärhelgen bjöd på minusgrader och lätta vindar vilket visade sig vara en perfekt start. På vattnet fanns både 29:er, RS Aero och många Optimister. En del frös lite om fingrar och tår men humöret var på topp!

-Det är så kul att få komma ut på vattnet igen med alla träningskompisarna, säger en av de yngre Optimstseglarna. 

I helgen arrangerades dessutom ett läger för RS Aero och totalt 14 deltagande båtar anslöt från hela landet med övernattning i LBS klubbhus. Det var killar och tjejer från Skåne, Västkusten, Mälardalen och Stockholm.

-Lägret är mycket segling med teknik, trim och race men också mycket teambuilding och glädje för deltagare och coacher. Alla deltagare var mycket nöjda med lägret, säger Niklas Sparrenbom, arrangerande RS Aero-förälder för årets första läger. 

Helgen bjöd på friska vindar och fantastiskt bra träning för både Optimist, 29:er och RS Aero. Nu fylls kalendrarna på nytt med träningar, tävlingar och nya äventyr på hemmaplan och runt om på olika vatten.

Skribent: Sven Lundgren Permsjö
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link