Hoppa till sidans innehåll

Simon Alm - tränare för våra unga 29er-seglare!

04 DEC 2021 16:31
Det är alltid roligt att få veta mer om de tränare som är ute på vattnet med våra unga seglare. Nu får du möjlighet att lära känna Simon Alm som tränar två-mansbåtarna 29er.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2021 16:31

Simon, berätta hur det kom sig att du började segla?
​Jag kommer ifrån en seglar familj så det var naturligt att man seglade. Jag fastnade inte direkt men vid 13-14 års ålder så tyckte jag det var det roligaste någonsin! Jag gillar också känslan att vara ute på havet vilket var en av sakerna som jag fastnade för.
 
Vad är det roligaste med att vara tränare/ledare för unga 29er-seglare? 
​Det roligaste med att vara tränare är att se individer utvecklas och bli bättre. När man kan se besättningar klara av förhållanden eller manövrar som de inte gjort tidigare är en av de bästa sakerna med att vara tränare. Unga seglare är också väldigt nyfikna på hur saker fungera och ivriga vilket jag tycker är underbart!
 
Vad gör du när du inte seglar?
​När jag inte seglar studerar jag på Göteborgs universitet där jag studerar Sports coachning (Tränarutbildning) eller så tränar crossfit.
Om någon läser det här och tänker att de skulle vilja bli aktiva som tränare/ledare. Vad har du för tips till den personen?

De tips jag har är att ta kontakt med en närliggande klubb och börja vara tränare för en grupp. Av att jobba praktiskt kan man lära sig otroligt mycket. Sedan kan man gå SSF tränar utbildningar som är en otroligt bra utbildning där man lär sig mycket om segling och ledarskap. Till sist tycker jag att man själv ska vara nyfiken och vilja lära sig mer. Att komma fram och diskutera med andra tränare är också bra för ens egna utveckling.

Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link