Hoppa till sidans innehåll

Stort grattis till Aron och Felix som seglat in sig till årets Youth Sailing World Championships i Haag

02 JUN 2022 20:41
Lomma Sailing team är enormt stolta över att ett av teamen som tagits ut är 29er seglarna Aron och Felix Wichert från Lomma Sailing Team!
  • Skapad: 02 JUN 2022 20:41

Åtta vassa unga seglare i fem av sex klasser har nu kvalat in till till årets UVM-lag. De kommer att representera Sverige i världens mest prestigefyllda mästerskap för juniorer som i år seglas i Haag, Holland 8-16 juli. Lomma Sailing team är enormt stolta över att ett av teamen som tagits ut är 29er seglarna Aron och Felix Wichert från Lomma Sailing Team!

Under hela våren har Sveriges lag till UVM tagits ut under olika kvaltävlingar. I dagsläget är det bara iQfoil som har ett kval kvar, Nordiskt mästerskap i Norge 17-19 juni, innan laget är komplett. Martin Strandberg är ansvarig för Seglarförbundets uttagning och satsning på UVM.

Vi har ställt några snabba frågor till bröderna Wichert:

Hur tränar ni inför UVM?

- Vi försöker kappsegla mycket på stora regattor med så mycket konkurrens som möjligt. Förra helgen var vi på Eurocup i Workum, NL och nu ska vi två gånger till Kiel till Young European Sailing och Kieler Woche, samt EM i Rungsted direkt innan UVM, säger Felix.  Aron fyller i med att de har tränat så mycket de kan under hela vintern och våren. Först hos KDY i Rungsted och sen på vår egen träning i Lomma.

- Vi vill ta tillfället i akt att tackar alla våra tränarna, speciellt Otto Berg (LBS) och Filip Hansen (KDY), säger Felix. 

Sist men inte minst - hur känns det inför UVM?

- Väldig kul och spännande, säger team Wichert. 

Uttagna är också 29er tjej: Tea Zeeberg/Cornelia Widestam, ILCA 6 tjej: Emma Wennberg, ILCA 6 kille: Olof Holmberg, Nacra 15: Emma Jonsson/Carl Norman.

Vi önskar hela laget lycka till med förberedelserna och ser fram emot att följa teamet i juli.

Skribent: Mikael Renstrand
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link