Hoppa till sidans innehåll

Två medaljer med hem till Lomma från JNoM Optimist

11 AUG 2022 00:10
Den 26-30 juli avgjordes JNoM i Optimist i Helsingfors, Finland. Från LBS deltog sex seglare! Fr v: Filip Carselid, Nils Netterlid, Lisa Brase, Maja Larsson-Bergqvist, Oskar Netterlid, Liv Häggström
  • Uppdaterad: 11 AUG 2022 00:10

Den 26-30 juli avgjordes NM i Optimist i Helsingfors, Finland. De svenska seglarna gjorde ett mycket fint mästerskap vilket resulterade i tre svenska guld, två silver och ett brons.

Maja Larsson-Bergqvist från LBS tog hem bronset på tjejsidan och Nils Netterlid seglade hem en hedersvärd elfteplacering vilket var bäst på killsidan från LBS. Hela Lomma Sailingteam genomförde många bra seglingar och samtliga från teamet placerade sig topp 20 både på kill- respektive tjejsidan. Samtliga resultat från JnoM.

Även i lagseglingen hade de svenska lagen stora framgångar. Killarna tog guld i lagseglingen och tjejerna tog silver och i det laget ingick även i det Maja Larsson-Bergqvist.

Hur känns det att komma hem med två medaljer?

Maja: - Det känns mycket bra och kul och jag känner mig taggad inför en ny träningssäsong! 

Vad var det som gjorde att det gick så bra?

Maja: - Jag har tränat mycket och det gav utdelning under mina race!

Nils Netterlid kommenterar racen som ganska svårseglade men var mycket nöjd över att han lyckades spika ett av racen. 

Nils: - Det kändes superbra inför sista dagen då jag hade chans på pallplats men jag fick tyvärr inte till mina två sista race som jag hade önskat. Jag är ändå nöjd med med min planering och prestation nu i efterhand. 

Dock var hela teamet med totalt sex seglare eniga om att hela JNoM var en fantastisk upplevelse med många skratt, galna upptåg och en massa nya seglarkompisar! 

Nu drar snart träningssäsongen igång för teamet på hemmaplan igen och de har många kul tävlingar att se fram emot inför hösten.

Skribent: Mikael Renstrand
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link