Hoppa till sidans innehåll

Om jolle


Planerade aktiviteter och målsättningar 2021

Vår målsättning med jolleverksamheten är framförallt att öka bredden. Vi vill se fler barn och ungdomar som aktivt tränar jollesegling. Målsättningen är att vi ska vara runt 60 aktiva jolleseglare till hösten 2021.

  • Året 2021 kommer att börja med att vi arrangerar fysträningar innan vår träningssäsong drar igång. Det har varit en lyckad satsning med syfte att få fler av våra gröna seglare att komma tillbaka till seglingen efter vintern.
  • Träning på vattnet planeras starta i början av Mars, så fort vädret tillåter. 
  • LBS kommer att arrangera flera tävlingar under året. Som vanligt kör vi Lomma Beach Race med Öresunds-Racen och Liros Cup.  Årets stora händelse kommer bli att LBS står som arrangör för JSM 2021 vilket är Sveriges största jolletävling för juniorer. Målsättningen med det evenemanget är att erbjuda en riktig familjefest med många aktiviteter i hamnen även för anhöriga och åskådare vilket förhoppningsvis gör att fler barn börjar intressera sig för segling.
  • Vi kommer att arrangera en dag med Prova-På segling i samband med Lomma Festen, för att marknadsföra Seglarskolan.
  • Vi kommer att erbjuda lika många platser på Seglarskolan sommaren 2021. Dock kommer vi att flytta runt lite datum då det krockar med JSM. Målsättningen är att vi ska ha minst 85% beläggning på dessa kurser.
  • Vi fortsätter att löpande byta ut seglarskolejollarna. 
  • Vi kommer att ge fler tränare möjligheten att öka sin kompetens genom att erbjuda dem att gå de av SSF anordnade tränarkurserna samt delta i Tränarutvecklingsprojektet som anordnas av Skånes Seglarförbund.
Uppdaterad: 17 FEB 2018 23:18 Skribent: Mikael Renstrand
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link