Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse Jollekommittén


Verksamhetsberättelse – 2020 - Jolle och ungdomsverksamheten

LBS och Lomma Sailing Team kan blicka tillbaka på ett speciellt år präglad av pandemin vilket har påverkat hela seglingssäsongen. Det som skulle bli årets stora händelse – JSM i Lomma, fick vi tyvärr skjuta upp tills 2021 vilket gör att planer fick läggas på is och andra förändras.

Trots Corona har jolleverksamheten varit framgångsrik. Trycket på seglarskolan var otroligt högt i år med totalt 131 deltagare över 8 veckor. Med de fina flytbryggorna som byggts kunde vi ha fler deltagare per dag än innan. Feedbacken från deltagare och föräldrar samt klubbmedlemmar har varit genomgående mycket positiv kring seglarskolan och det är vi glada för. 

Vi ser en fortsatt ökad tillströmningen av barn och ungdomar och vi har fler aktiva kappseglare i våra träningsgrupper än någonsin innan. Vi erbjuder tre träningsgrupper för Optimistjolle baserat på kompetens och erfarenhet. Det har inte varit ovanligt att vi har haft över 30 Optimistsegel på vattnet under våra träningar.
Extra roligt är att våra ungdomar fortsätter att segla efter de har vuxit ur Optimistjollen. Vi har nu fem st. 29:er besättningar vilket gör LBS till en av de klubbar i Sverige som har mest 29:er seglare. Det är roligt att vi har en tydlig utvecklingstrappa för våra duktiga juniorer.

Den stora kappseglingen i år skulle ha varit JSM och därför var det endast ytterligare två st. kappseglingar planerade. Öresunds Racen och Liros Cup som seglades sista helgen i Maj. Ännu en gång blev det ett fint arrangemang trots begränsningar pga. pandemin.

Året har kantats av inställda kappseglingar men LBS har haft en hög närvaro på de tävlingar som har blivit av med många fina prestationer av våra seglare.

Ett annat evenemang som fick begränsas var vår lägerverksamhet. I och med Corona har det inte gått att genomföra övernattande läger. Trots det har vi genomfört ett antal dagläger såsom Påskläger för 25 deltagare, ett fullsatt Lomma Race Camp samt höstens Regionläger både för Optimister och 29:er som blev mycket uppskattat. Vi hade även ett lyckat dagläger i september för gröna seglare. Det var många som ville vara med och fick en fin helg på vattnet med mycket segling och roliga aktiviteter. Uppskattat att vi har något mer att erbjuda efter att sommarens seglarskolor är avslutade 

Även i år fortsätter vi segla fram tills Lucia med ett planerat Luciatåg på vattnet som avslutning. LBS kommer även att stå värd för samträningar under november och december. Vi fortsätter även med vår fysträning med syfte att få fler att fortsätta till våren när vi drar igång igen på vattnet.

Som nämndes tidigare så blev JSM uppskjutet och LBS har fått fortsatt förtroende att stå så värd för JSM 2021. Det är Sveriges absolut största jolleregatta för juniorer. Arbetet kommer att fortgå löpande fram till evenemangets start den 13 augusti 2021 och vi hoppas att vi kan räkna med våra medlemmars stöd och hjälp med att göra detta till ett fantastiskt JSM.

Sammanfattningsvis har LBS haft ett lyckat år både med antal seglare och fina resultat. Nu ser vi fram emot spännande 2021.

Marcus Skogfeldt
Jollekommittén

Uppdaterad: 29 DEC 2017 16:34 Skribent: Andres Asu

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link