Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2015


Jollekommittén verksamhetsberättelse säsongen 2015
(verksamhetsåret 2014-10-01--2015-09-30) 

Ungdomsverksamheten, ”Lomma Sailing Team”, har haft ett väldigt aktivt år med mycket segling. Vi har metodiskt, i ett antal år, gjort aktiviteter som ska öka bredden på vår verksamhet så att vi får fler ungdomar på vattnet. Glädjande har detta gett resultat och vi har fler gröna optimistseglare som kommer på våra träningar än på många år. Samtidigt har vår spets också utvecklats och vi har haft flera representanter på internationella mästerskap.

Året började med något mycket positivt, vi beviljades ett större projektbidrag från Sparbanksstiftelsen för vårt planerade projekt ”Fler ungdomar som börjar kappsegla efter seglarskolan”. Tack vare bidraget har vi under säsongen kunnat rusta upp våra kappseglingsutrustade klubbjollar och vidareutbildat våra tränare.

Våra träningar drog igång i mars med våra hårt kämpande seglare som trotsade kylan.

Sista helgen i maj stod LBS som värd för årets första regionala kappseglingar. Tyvärr var vädrets makter tuffa mot de gröna seglarna och vi var tvungna att ställa in Öresunds Cup på lördagen. Däremot gav de hårda vindarna en extra utmaning till de lite mer erfarna seglarna på söndagen och Liros Cup kunde genomföras med beröm godkänt.

På senvåren var även LBS-Jolle arrangör för ”Prova-på-Segling” på bästa centrala läget vid biblioteket under Lomma Dagarna. Det var väldigt uppskattat och vi hade kö av barn som under professionell vägledning av våra kvalificerade tränare fick chans att segla Optimist inför stolta föräldrar. I det vackra vädret var det ett fint sätt att marknadsföra vår jolleverksamhet. Seglarskolan var utökad med en extra två-veckors kurs och bra bokade kurser gav ett stort antal barn och ungdomar som nu har fått in sin första fot in i seglingen.

Utmaningen är att få dessa barn att fortsätta att träna med oss efter sin genomförda kurs. Som nämndes inledningsvis har vi lyckats med detta över förväntan och vi har nu en trogen skara på c:a 10 gröna seglare som fortsätter att komma på våra träningar under hösten. För att stärka denna grupp ytterligare arrangerar vi även en vinteraktivitet med syfte att få fler att fortsätta till våren när vi drar igång igen på vattnet.

Om vi tittar utanför 70-skyltarna så har LBS varit väl representerat. Förutom fina resultat av många av våra seglare på Regionkval, Rikskval, JSM och Lag-SM så kan vi nämna följande: Julia Henriksson har tagit stora kliv i sin Optimist och radat upp framgångar såsom 2:a bästa svenska tjej på regattan i Garda, 6:a på JSM, 22:a plats på JNoM och 5:a på Norska Mästerskapet. August von Friesendorff har utvecklats fint i sin E-jolle och har bl.a. seglat regattan i Garda, JSM i Båstad samt lyckades genom bra placeringar i Elitserien knipa en NM plats. Väl på plats i Finland tog han en 7:e plats på Nordiska Mästerskapen. Filippa Skogfeldt har även hon rönt framgångar i sin Zoom8. Bland annat kom hon på 3:e plats i den sammantagna GP-serien, blev 4:a på JSM, tog en 16:e plats på VM i Österrike och kom som lagkapten för sitt lag på 5:e plats i Lag-EM.

Nu lägger vi ett händelserikt år till handlingarna och blickar fram emot ett minst lika roligt 2016.

Marcus Skogfeldt, Jolleansvarig

Uppdaterad: 18 JAN 2017 21:52

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link