Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2016


Verksamhetsberättelse – 2016 - Jolle och ungdomsverksamheten

Ungdomsverksamheten har även i år varit väldigt aktiva med mycket segling. Våra aktiviteter för att öka bredden på vår verksamhet har gjort att vi haft fler barn & ungdomar på vattnet än på många år. Samtidigt fortsätter vår spets att utvecklats och vi har haft flera representanter på internationella mästerskap.

Nytt för i år var att vi bedrev vinterträning på Friskis & Svettis så när säsongen drog igång i mars så var det redan ett större antal seglare som ville ut på vattnet. I samband med klubbens 70-årsfirande så stod LBS som värd för årets första regionala kappseglingar. Det var en fantastisk helg med full fart i hamnen och även på vattnet så dessa tävlingar blev mycket uppskattade

Vad som nu har blivit en tradition var även LBS-Jolle arrangör för ”Prova-på-Segling” under Lomma Dagarna. Det var väldigt lyckat och ett mycket fint sätt att synliggöra vår ungdomsverksamhet. 

Seglarskolan var i princip fullbokad vilket gav ett stort antal barn och ungdomar som nu har fått in sin första fot in i seglingen. Vi lyckades bra med att få ett antal av dessa att komma till våra träningar och vi har haft c:a 30 seglare på vattnet i snitt på alla träningar fram till att hösten slog till oktober. Det var väldigt många år sedan Lomma kunde stoltsera med så många jolleseglare. Vi fortsätter med vår vinteraktivitet med syfte att få fler att fortsätta till våren när vi drar igång igen på vattnet.

Som nämndes tidigare har vår spets utvecklats. Förutom fina resultat av många av våra seglare på Öresunds Cup, Liros Cup, Regionkval, Rikskval, JSM och Lag-SM så vill vi lyfta fram några ytterligare: 

Wilhelm Enjin har fina resultat överlag över året men kan framförallt stoltsera med att han blev 1:a totalt i RS Feva Liros Cup Syd. Filippa Henriksson kvalade in i Team Sweden och kom på en fin 44:e plats på JNoM i Danmark. Julia Henriksson gjorde sitt sista år i sin Optimist och fortsatt radat upp fina resultat såsom 3:a på JSM och 5:a JNoM i Danmark. Hon bytte till e-jolle under säsongen och blev där utsedd till årets Rookie.

Filippa Skogfeldt gjorde sin sista säsong i sin Zoom8 och blev bl.a. 4:a på JSM samt tog en 16:e plats på VM i Estland. August von Friesendorff lyckades kvalificera sig för Junior EM i E-jolle där han kom på en fin 36:e plats. Henrik von Friesendorff blev 1:a totalt i Laser Standard i Liros Cup Syd 

Sammanfattningsvis har LBS haft det bästa året på mycket länge både med antal seglare och fina resultat. Det ger kraft för ett spännande 2017.

Marcus Skogfeldt
Jollekommittén

Uppdaterad: 18 JAN 2017 22:05 Skribent: Mikael Renstrand
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link