Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2017


Jollekommittén verksamhetsberättelse 2016–2017 

Ungdomsverksamheten har varit väldigt aktiv med mycket träning och segling. Våra aktiviteter för att öka bredden på vår verksamhet har gjort att vi haft ännu fler barn & ungdomar på vattnet än tidigare år. Samtidigt fortsätter vår spets att utvecklas och vi har haft flera representanter på internationella mästerskap. 

Nu mer bedriver vi träning året runt med fysträning under vintern så när säsongen drog igång i mars var det redan ett större antal seglare som var redo för träning på vattnet. 

Vi har arrangerat ett antal kappseglingar under året såsom Öresunds Racen för gröna seglare, Liros Cup för Optimist, Zoom8, E-jolle och Laser, GP för Zoom8 samt Regionkval för Optimister. 

Enligt traditionen var vi än en gång arrangör för ”Prova-på-Segling” under Lomma Dagarna. Det blev som vanligt väldigt lyckat och ett mycket fint sätt att synliggöra vår ungdomsverksamhet. 

Seglarskolan var i år utökad med 24 platser så ännu fler barn och ungdomar har nu fått in sin första fot in i seglingen. Vi lyckades bra med att få många av dessa att komma till våra träningar och vi har haft drygt 30 seglare i snitt på träningarna. Under höstlovet, i början på November, arrangerar vi Riksläger för Optimist där vi räknar med c:a 80 seglare från hela landet som kommer till oss för att få kvalificerad träning. Nytt för i år är ett samträningsprojekt under tidig vinter där Lomma kommer att stå värd för ett antal träningar under december. Vi fortsätter även med vår fysträning med syfte att få fler att fortsätta till våren när vi drar igång igen på vattnet. 

Som nämndes tidigare har vår spets utvecklats. Talande är att i den totala sammanställningen för Liros Cup så har LBS tre st. seglare bland de fem bästa varav både första och andraplatsen gick till LBS-seglare. Förutom fina resultat av många av våra seglare så vill vi lyfta fram några ytterligare: 

Sofia von Friesendorff har seglat jämt och bra under året och kan vara nöjd med att ha blivit bästa tjej i Region- kvalen samt totalsegrare i Liros Cup Syd för optimister. 

Filippa Henriksson kvalade även i år in till Team Sweden och kom till JNoM i Pärnu, Estland. Det blev en riktig succé med brons individuellt och guld i lagsegling. På JSM slutade Filippa på en fin 7:e plats. 

Wilhelm Enjin blev bästa skåning i Optimistjolle på KSSS OCR samt seglade VM i Zoom8, som i år gick i Råå. Han blev även Distriktsmästare i sin Zoom8. 

Julia Henriksson kvalade till VM i E-jolle. Tyvärr fick hon lämna återbud pga. sjukdom. Hon bytte sedan klass till 29:er vilket har gått över långt över förväntan. Julia, tillsammans med Alice Moss, vann 29:er kvalet till UVM som går i Sanya, Kina i december. 

Sammanfattningsvis har LBS, än en gång, haft ett lyckat år både med antal seglare och fina resultat. Nu ser vi fram emot spännande 2018. 

Marcus Skogfeldt, Jolleansvarig 

Uppdaterad: 29 JAN 2019 21:01 Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link