Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2018


Verksamhetsberättelse – 2018 - Jolle och ungdomsverksamheten

Detta är har varit ett av det mest aktiva året på länge med stora tävlingar, fler kurser i seglarskolan samt fler träningsgrupper. Styrkt av tidigare års utveckling så har våra aktiviteter för att främja jollesegling gjort att vi haft ännu fler barn och ungdomar på vattnet. Även i år har vår duktigaste seglare utmärkt sig och vi har haft flera representanter på internationella mästerskap.

Då vi bedriver träning året runt med fysträning under vintern så när säsongen drog igång efter att isen släppte var det redan ett större antal seglare som var redo för träning på vattnet.

Årets höjdpunkt avseende kappseglingar var helgen då vi arrangerade Rikskval för Optimist samt Elitserien för E-jolle samtidigt. Det blev en fantastiskt lyckad tillställning med över 230 jollar på vattnet.

Våra vana trogen hade vi även Lomma Beach Race med Öresunds-Racen för gröna seglare och Liros Cup för Optimist, Zoom8, E-jolle, Laser, Feva och 29:er.

Årets nyhet på Seglarskolan var ”Piratseglarskolan” som vände sig till en yngre målgrupp. Det blev en lyckad satsning som även uppmärksammades i press och media. Totalt var det c:a 100 barn som gick våra olika kurser i somras och flera av dem fortsatt att träna med oss under hösten. Nu mer har vi så många kappseglare att vi skapat tre träningsgrupper baserat på kompetens och erfarenhet. Kul att vi har en tydlig utvecklingstrappa för våra duktiga juniorer.

Även i år fortsätter vi segla fram tills jul och LBS kommer att stå värd för ett antal samträningar under december. Vi fortsätter även med vår fysträning med syfte att få fler att fortsätta till våren när vi drar igång igen på vattnet.

Som nämndes tidigare har våra seglare utmärkt sig i resultaten och även detta år hade vi tre st. LBS - Optimistseglare bland de fem bästa i den totala sammanställningen för Liros Cup Syd samt att vi vann Zoom8 klassen. Förutom fina resultat av många av våra seglare så vill vi lyfta fram några ytterligare:

Sofia von Friesendorff har utvecklats ytterligare i sin optimist under året. Kvalade in till Team Sweden vilket resulterade i en fin 23:a plats på Nordiska Mästerskapen i Båstad. Hon tog även hem totalsegern för andra året i rad i Liros Cup Syd för optimister.

Tilde Thorsson har den här säsongen tränat och tävlat i Zoom8 med en uppåtgående trend och blev där totalsegrare i Liros Cup Syd.

Sammanfattningsvis har LBS, än en gång, haft ett lyckat år både med antal seglare och fina resultat.

Nu ser vi fram emot spännande 2019.
Marcus Skogfeldt
Jollekommittén

Uppdaterad: 06 APR 2020 13:38 Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link