Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2019


Verksamhetsberättelse – 2019 - Jolle och ungdomsverksamheten

LBS och Lomma Sailing Team kan än en gång blicka tillbaka på ett fint år. Tillströmningen av barn och ungdomar ökar och vi har fler aktiva kappseglare i våra träningsgrupper än någonsin innan. Även i år har vår duktigaste seglare utmärkt sig både på hemmaplan och på internationella mästerskap.

Vi arrangerade fyra kappseglingar under året, Öresunds Racen och Liros Cup under en fin helg i juni samt Regionskval för Optimistjolle samt GP för Zoom8 efter sommaren. 
Dock är nog årets höjdpunkt ändå att vi har lyckats att få JSM till Lomma 2020. Det är Sveriges absolut största jolleregatta för juniorer. Det är en fjäder i hatten att få Svensk Seglings stora förtroende att arrangera denna fina tävling. En arbetsgrupp har bildats och många fler är inblandade i ett antal undergrupper. Arbetet kommer att fortgå löpande fram till evenemangets start den 7 augusti 2020 och vi hoppas att vi kan räkna med våra medlemmars stöd och hjälp med att göra detta till ett fantastiskt JSM.

Nytt för i år varLomma Race Camp, ett dagläger för LBS kappseglande Optimistseglare i blå och röd grupp. Fyra heldagars träning med 10 talangfulla tjejer och killar som fick bra träning i kappseglingens svåra konst. Lägret är tänkt att vara en återkommande aktivitet.

Förra årets nyhet på Seglarskolan – Piratseglarskolan, som vänder sig till en yngre målgrupp, är nu etablerad och har gjort att fler åldrar har chans att få lära sig att segla. Totalt var det c:a 100 barn som gick våra olika Seglarskolekurser i somras och flera av dem fortsatt att träna med oss under hösten. Då vi har många kappseglare så erbjuds tre träningsgrupper för Optimistjolle baserat på kompetens och erfarenhet. Nytt för i år är att vi startat träning för 29:er och vi har nu 3 aktiva besättningar vilket visar våra aktiva seglare att de kan fortsätta segla även efter att de har vuxit ur Optimistjollen. Kul att vi har en tydlig utvecklingstrappa för våra duktiga juniorer.

Ett lite tydligare grepp om årets seglarläger för gröna optimister ledde till ett stort intresse. Det blev en lyckad helg i augusti med 30 deltagande barn och dessutom många fler på kö. Samtliga övernattade i LBS klubbhus och fick en solig helg på vattnet med mycket segling och roliga aktiviteter. Uppskattat att vi har något mer att erbjuda efter att sommarens seglarskolor är avslutade. 

Även i år fortsätter vi segla fram tills jul och LBS kommer att stå värd för samträningar under november och december. Vi fortsätter även med vår fysträning med syfte att få fler att fortsätta till våren när vi drar igång igen på vattnet.

Som nämndes tidigare har våra seglare utmärkt sig i resultaten: Bl.a. kan nämnas att en av våra 29:er besättningar – Wilhelm Enjin och Emil Gustafsson vann DM samt totalcupen i Liros Cup. 

Sofia von Friesendorff gjorde sista året i sin optimistjolle där hon, än en gång, kvalade in till Team Sweden och tävlade i Nordiska Mästerskapen i Tönsberg, Norge. 

Sammanfattningsvis har LBS haft ett lyckat år både med antal seglare och fina resultat. Nu ser vi fram emot spännande 2020.

Marcus Skogfeldt
Jollekommittén

Uppdaterad: 26 NOV 2020 18:01 Skribent: Remvall Nilsson
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link