Hoppa till sidans innehåll

Öresund Race1 2022 - 28 Maj i Lomma


Lördagen 28:e Maj är det Öresund race i Lomma

Öresunds-Racen är fristående tävlingar som genomförs av klubbarna i Öresundskretsen och är till för dem som vill prova på kappsegling.
Banorna är korta, reglerna är färre och man har möjlighet att få stöd av coach under kappseglingen. Allt för att så många som möjligt ska ta sig runt banan och få en trevlig dag på havet. Blåser det för mycket för nybörjare seglar vi inte.  

Deltagare
Klasserna som seglas är Optimist Grön och Feva för nybörjare.

  • Optimist Grön är nybörjare i åldern 8-15 vanligtvis från årets seglarskola eller fortsättningskurs som ännu inte börjat tävla eller redan tävlar på ”Grön nivå”.
  • Feva för nybörjare där juniorbesättningen kan variera i ålder.  Det går även att segla Feva med en generationsbesättning med en yngre och en äldre besättningsmedlem.

Anmälan/registrering

Deltagare behöver inte föranmälas, men för att underlätta vår planering ser vi gärna att anmälan görs senast den 27:e Maj på This is a mailto link
Anmälningsavgiften är 150 kr. Avgiften betalas kontant eller med Swish på plats vid registrering. Registrering ska göras på tävlingsexpeditionen senast 10:00 på tävlingsdagen.
Mer information och inbjudan finner ni på
https://www.sailarena.com/sv/se/club/lbsk/oresund-race-1-lomma-2022/Öresunds-racen 2022
2022 seglas Öresunds-Racen på följande platser och datum:

28/5 - Lomma

För mer info gällande öresund-racen se sidan gällande Öresunds-racen på  Skånes seglarförbunds hemsida.

 

Intresseanmälan funktionär
Vi behöver hjälp av medlemmar och föräldrar som ställer upp och hjälper till. Vi behöver hjälp med olika funktioner såväl till sjös som på land (start o mål båt, läbåt, banläggarbåt, säkerhetsbåt, korv o hamburgare, kansli mm). Du behöver inte ha varit med tidigare, vi kommer att sätta samman team bestående av erfarna och oerfarna. Så tveka inte utan kontakta oss via anmälningsfunktion om vilka/vilken dag du kan hjälpa till samt vilken typ av syssla du kan tänka dig.
Har du några frågor eller funderingar så hör av dig till Mats Carselid, 0700-66 50 12 som är tävlingsansvarig i jollekommittén.

Öresunds-Racen
Öresunds Racen är en serie av tävlingar som genomförs av klubbarna i Öresundskretsen och är till för de som vill prova på kappsegling. Banorna är korta, reglerna är färre och man har möjlighet att få stöd av instruktörer under kappseglingen. Allt för att så många som möjligt ska ta sig runt banan och få en trevlig dag på havet. Skulle det blåsa för mycket för nybörjare seglar vi inte.

Klasserna som seglas är Optimist Grön och RS Feva för nybörjare.

Optimist Grön är nybörjare i åldern 8-15 vanligtvis från årets seglarskola eller fortsättningskurs som ännu inte börjat tävla eller redan tävlar på ”Grön nivå”.

RS Feva för nybörjare där juniorbesättningen kan variera i ålder.  Det går även att segla RS Feva med en generationsbesättning med en yngre och en äldre besättningsmedlem.

LBS har 2st fevor och ett antal optimister som går att låna av LBS medlemmar under kappseglingen. Skicka ett sms till Mats Carselid, 0700-665012 om du vill låna båt. 

För mer info om Öresunds-racen se Skånes seglarförbunds hemsida

Uppdaterad: 05 JUN 2018 19:28 Skribent: Mats Carselid
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link