Hoppa till sidans innehåll

Nils Öbergs vandringspris


Sten Jönsson, Christer Person och Nils Öbergs vandringspris för en ”optimistseglare som utmärkt sig”.
Delas ut av ansvarig för Jollekommittén, i samband med Lommabuktens seglarklubbs årsmöte.

2021
Nils Netterlid
Nils har tagit ett rejält kliv i sin segling och har under året utvecklats till en av regionens bästa optimistseglare. Han tog hem en tredjeplats på regionkvalet i Lerberget samt en 3e plats på Liros i Skanör. På JSM placerade han sig som bästa kille från LBS. 

2020
Oskar Netterlid
Årets Rookie som under säsongen har deltagit i lokala, regionala och nationella regattor med väldigt goda resultat. Han har vunnit alla Öresunds Racen förutom ett, där han slutade tvåa. På SM för optimistseglare under 11 år blev han 8:a. I DM ställde han även upp i klassen RS Feva där hans besättning vann en 2:a plats!

2019
Filip Carselid
Årets Rookie som har utvecklats mycket under året och gjort många bra tävlingar med bl.a. två st. 1:a platser i Öresunds-Racen.

2018
Elliot Remvall
Årets Rookie som har utvecklats mycket under året och gjort många bra tävlingar med bl.a. vinst i Öresunds-Racen och bra placering på DM.

2017
Sofia von Friesendorff

2016 
Jakob Back
Årets Rookie - totalt 3:a i totalcupen Öresunds Cup. Varav 3 st delvinster. Jakob har utvecklats fantastiskt sedan första kappseglingen 2015 och visat stor potential även i större startfält.

2015
Wilhelm Enjin
Årets Rookie som har visat stor utveckling under året och blev 4:a totalt i Öresunds Cup med en vinst i årets sista deltävling..

2014
Filippa Henriksson
Med en 3:e plats i Öresunds Cup och fin placering i en internationell tävling har Filippa visat stora framsteg.

2013
Filippa Skogfeldt
Som totalvinnare av Liros Cup och efter en 2:a plats i DM har Filippa visat en hög kappseglingsnivå under hela säsongen.

2012
Delades ej ut. 

2011
Julia Henriksson
Årets rookie Julia för sin insats på Öresundscup

2010
August von Friesendorff
Motivering saknas. 

2009
Malou Kareliusson
I slutet av augusti 2008 seglade denna seglare sin första regatta och med placeringar strax över 20 blev det en slutlig 40:e plats i Öresundscupen. Mystiska saker inträffar under vinter och vår. I Barsebäck blev det därför en stor överraskning med en femteplats totalt och några veckor senare får hon sin första spik i Limhamn. Att på ett kalnederår komma från sin första regatta till att placera sig som total trea i Öresundscupen är en makalös utveckling som berättigar till detta pris.

2008
Kristoffer Nordström
Denna kille har gjort stora personliga framsteg som seglare under det gångna året och gått från nybörjarstadiet via 4 plats i Öresund Cup till framskjutna placeringar i regionkvalen på ett år. Dessutom är han god kamrat och seglar enligt principen ärlig segling. Han är bara 11 år och kommer att gå långt långt om han fortsätter träna idogt.

2007
Fredrik Lindblad
Fredrik har gjort stora personliga framsteg som seglare under det gångna året och gått från ingenting till 10 spikar i Öresund Cup på ett år.

2006
Jesper Johansson
Har visat en entusiasm som bara blivit större och större under hela säsongen, från vårens målning av de nya jollebodarna till regattadebuten på DM och höstens träningar och tävlingar runt om i Skåne

Uppdaterad: 14 JUL 2022 10:45 Skribent: Mikael Renstrand

 

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link