Hoppa till sidans innehåll

Junior SM 2021


JSM 2021 är avslutat. Vi hoppas att det blir ett fantastiskt minne för alla unga deltagare och alla som på olika sätt har bidragit till tävlingen.

Grattis till alla vinnare. Både de som tog emot pris och alla som nu kan säga att de har genomfört ett junior SM i segling!

Tack till arrangerande klubbar och alla funktionärer samt sponsorer som gjort det möjligt att genomföra den här tävlingen. Tack till SSF och till de besökande OS-medaljörerna som satte extra glans på tävlingen.

Och tack till Daniel Stenholm som tagit fantastiska bilder och spelat in filmer som kommer att hjälpa oss alla att minnas dessa fina dagar i augusti i Lomma. Bilderna finns att se på JSM:s FB >>

Alla resultat från tävlingen hittar du på Sailarena >>

JSM2021 var ett samarrangemang från Lommabuktens Seglarklubb, Segelsällskapet Pinhättan, Bjärreds Optimistjolleklubb och Malmö Segelsällskap.

Mer information om evenemanget finns på Svenska Seglarförbundets webbplats: https://www.svensksegling.se/SSFTavlingar/Juniorsm/ 

Fakta om Junior SM:

  • Junior SM genomfördes för första gången som samlat arrangemang i Västerås 1974.
  • Arrangemanget har sedan dess vandrat runt bland klubbar i Sverige och Lomma stod senast som värd 1992
  • Junior SM är en stor familjefest då flera hundra familjer träffas och trivs tillsammans.
  • De klasser som seglar om Junior SM är normalt de av Svenska seglarförbundet rekommenderade juniorbåtsklasserna.
  • Inom svensk segling är du junior till och med det år du fyller 20. Från och med det år den tävlande fyller 12 år får man deltaga i JSM.
  • Sedan tävlingen startade 1974 har över 150 svenska juniormästare korats. Många av dessa har slutat men man kan konstatera att i stort sett alla svenska elitseglare gått vägen via JSM. 
Uppdaterad: 26 SEP 2019 21:55 Skribent: Mikael Renstrand
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link