Hoppa till sidans innehåll

Torsdagsseglingar 2022


Torsdagsseglingar 2022

Första seglingen kommer att vara jaktstart den 5:e maj och sista seglingen den 15 september. Som vanligt uppehåll under juli. Schemat för torsdagarna hittar ni här på hemsidan.

Vi använder framför allt vår eminenta fb-sida LBS:aren där vi lägger ut info om kommande veckas segling. Viktigt att hålla koll där också. Däremot finns all nödvändig info här på hemsidan.

Några nyheter :

Introduktionsmöte för de som är osäkra eller nybörjare den 25/4 kl 19 i klubbhuset. Lite mer ”hygge”. Efter varje jaktstart kommer vi att starta grillen och ha korv och dricka till självkostnadspris. Bra tillfälle att dra en sjörövarhistoria eller diskutera dagens segling.

Specialhygge efter sista seglingen inför semestern.

En extra segling är inplanerad den 4:e Juni (samma dag som jubileumsfesten) mer info om denna segling kommer senare.

Vi kommer att göra förbättringar för att dom yttre bojarna skall synas tydligare. Vi jobbar också på en mer permanent lösning men det blir antagligen inte klart till denna säsong

Ni kommer antagligen se nåt som liknar en jolle på torsdagarna, de kallas Snipe och är för närvarande 8 st i Lomma. 

Vid våra torsdagsseglingar är där några som använder appen RaceQs för att analysera och utvärdera seglingen i efterhand. Det är gratis att ladda ner och använda appen. Har du frågor king RaceQs, kontakta gärna Joakim om detta. Länk till torsdagsseglingarna på RaceQs - klicka här.
 
RaceQs fungerar bäst 
  • Om man använder "Preset Start" och har man starttid 18:30 så ställer man in "pre Starten" till ca: 30 minuter tidigare, 18:00. Startar man 18:32:22 vit en jaktstart, så ställer man den till 18:00 också.
  • Om man inte använder "Live Stream"
  • När man är åter vid kajen så stoppar man spårningen och trycker på "Save & Upload". Klart. Vid datorn sedan får man ut alla tider.

Om nu har frågor, synpunkter eller kanske vill hjälpa till tveka inte att kontakta mig, Per, Pär eller Joakim.

Ulf Nilsson This is a mailto link

Pär Halleus This is a mailto link

Joakim Sjöberg This is a mailto link

Per Kroon This is a mailto link

Uppdaterad: 03 FEB 2022 14:53 Skribent: Per Kroon
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link