Hoppa till sidans innehåll

Vässa ditt seglingskunnande – bli bättre seglare & funktionär

11 JAN 2021 14:44
Med vaccinet som ljuset i tunneln - Passa på att förkovra dig som seglare och funktionär inför seglingssäsongen 2021. Vi har förstått att tiden nu är mogen och att det finns intresse för seglingsutbildning inom flera områden.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2021 14:44

Vi vill gärna erbjuda alla utbildning för att bli bättre seglare men också för att, inom klubben, bygga upp en stabil stab av funktionärer för att kunna genomföra tävlingar. Klubben har under åren arrangerat flera olika kurser tillsammans med Svenska Seglarförbundet. Klubben vill gärna fortsätta med utbildningsinsatser och vi gör nu ett upprop inför utbildningar som planeras under våren 2021.

Även om det är en fördel att ha kappseglat tidigare så är det ingen nödvändighet. Uppropet vänder sig till aktiva seglare, passiva seglare, jolleföräldrar och före detta seglare. Ålder spelar heller ingen roll utan såväl yngre som pensionärer är välkomna. Utöver utbildningen är det genomgående ”temat” att deltagarna skall ha roligt och få möjlighet att även lära känna andra klubbmedlemmar.

Coronapandemin kommer att begränsa möjligheten att ha fysiska möten. Vi förutsätter digitala möten och/eller distansutbildning. Det behöver inte vara en nackdel. För många har det blivit vardag att ha möten och umgås via nätet. Det borde fungera bra så länge det inte i utbildningen ingår fysiska- eller på vattnet övningar.

Exempel på utbildningar kan vara:

  • Allmän eller specifik funktionärsutbildning
  • Kappseglingsregler – i år kommer en ny regelbok
  • Trim av rigg och segel - något för alla men fokus på kölbåt
  • 2-handed segling - säkerhet, båtutrustning
  • Nattsegling

För att få en känsla för vilken typ av utbildning som efterfrågas vill vi att du hör av dig per mejl till någon av oss som finns uppräknade nedan.

Skriv i några enkla meningar om vilken typ av utbildning du efterfrågar och nivå. Ange också när under våren som det skulle passa dig att delta i utbildningen. Vi sammanställer sedan önskemålen och återkommer med våra förslag till upplägg. Kanske och förhoppningsvis blir det något som passar just dig?

Hör gärna av dig före den 28 januari till:

Stellan Larsson
Mejladress: This is a mailto link
Mobil: 0705-29 28 11

Har du frågor eller synpunkter kan du även kontakta:

Marcus Skogfeldt ordf. i jollekommittén
Mejladress: This is a mailto link
Mobil: 0723-24 07 97

Pär Halleus ordf. kappseglingskommittén
Mejladress: This is a mailto link
Mobil: 0763-46 50 30

Per Kroon kappseglingskommittén och Skånes Seglarförbund
Mejladress: This is a mailto link
Mobil: 0705-86 45 27

Skribent: Stellan Larsson/Leif Sundbäck
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link