Hoppa till sidans innehåll

Arbetsdagen 6/10

17 OKT 2012 17:29
Ett varmt TACK till det trettiotal medlemmar som ställde upp och rensade ogräs. Tack också till er som inte hade möjlighet att delta just den dagen men som fortsatt med att röja den egna platsen.
  • Skapad: 17 OKT 2012 17:29

Landplatsen är i runda tal fyra hektar stor, en triangel med måtten 200*400m. På stora delar av ytan har det kommit upp björksly som snabbt växer till. Efter ett par år blir det närmast omöjligt att dra upp för handkraft, det måste tas när det är mindre än 3-4 dm högt.

Lite tursamt, eller med skicklighet, valdes en dag med hyfsat väder. Det såg illa ut men regnet höll sig borta till det vi var klara. Det regn som fallit tidigare hade mjukat upp marken så att (mycket av) björkslyet gick att dra upp.

Vi rensade allmänna ytor från ogräs och björksly. Med assistans av Per Kroon och hans traktor så fylldes också en hel del av groparna i körvägarna igen. Flertalet  sysslade med handarbete, dvs att krypa runt och dra upp björksly och annat som växte längs östra kanten av landplatsen.  Därtill röjdes runt Åhus, södra infarten och lite i anslutning till rabatter.

Vid lunchtid intogs medhavda mackor och kaffe.  När kaffet druckits fortsatte avverkningen av oönskad växtlighet fram till det var klart och regnet drog in.

Det blev en trevlig dag som kommer att återkomma. 

 

LBS´ Båtplatskommitté

Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link