Hoppa till sidans innehåll

Buskörning och stölder på landplatsen

30 SEP 2012 15:29
Nu aktualiseras läget på landplatsen. Djupa hjulspår har tillkommit, igen. Vi kan lugnt förutsätta att nya stölder snart kommer att ta fart. Vad kan vi i LBS göra åt detta?
  • Skapad: 30 SEP 2012 15:29

I grunden ligger ett avtal i arrendet som säger att området norr och söder om den norra infarten skall vara tillgänglig som badparkering under badsäsongen. Datum för denna är fastställda. Norra infarten är dessutom en genomfart till cykelbron och får inte stängas av. En avstängning av landplatsen med grindar hade varit önskvärd. Som en kompromiss har vi nu vidtagit följande åtgärder:

Vi har flyttat ner alla LBS båtar tll området söder om norra infarten. Det nordligaste området utgör nu en ren reservyta som nyttjas endast undantagsvis. Vi blockerar infarten till den egentlig vinterplatsen med betongsuggor och har endast en infart från norra infarten öppen under "lågsäsong", ungefär november till april och juli - augusti. Sommartid har vi ett par infarter öppna för parkerande.

Vi avser att sätta upp en grind (bom) lika södra infarten om detta inte möter hinder i form av arrendeavtalet. Denna bom skulle då förhindra enkelt tillträde till det egentliga uppställningsområdet och därmed reducera skadegörelsen i form av sladdövningar och göra stölderna svårare/besvärligare förutsatt att man inte river ner hindren.

Hjälper inte detta är det nogbara vakthållning med obligatoriska vaktpass för medlemmarna. Övervakningskameror kan vara svårt att få tillstånd till.

Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link