Hoppa till sidans innehåll

Hösten i antågande.

05 SEP 2013 16:06
Hösten närmar sig. Båtplatskommittén drar igång arbetet med landplatsen. Den traditionella kvällsmottagningen startar tisdagen den 24/9 och pågår under fem tisdagar i sept-okt i Å-hus. Tid kl 18 - 20. Kom med problem och funderingar, vi finns där i realtid för dig!
  • Uppdaterad: 08 SEP 2013 18:53

Snart är det dags. Masterna skall in i mastskjulen och det är gott om plats..... I början.

Lite råd, tips och påbud:

Passa på att mäta masten när du passerar "mätstickan" på den vita linjen före mastskjulet. Placera sedan masten i ställen enligt anvisningar/färgkodning beskrivet på portarnas insida. Placera masten så utrymmessnålt som möjligt. Master med icke-borttagbar radom högst upp, särskilda lyfthjälpmedel finns, Stor radarreflektor placeras mot yttervägg, längst in på mastplanet. Den går in där.

Rullsegelmaster placeras på högkant och binds i detta läge.

Bommar ( inkl. spinnaker-) har inte i masthuset att göra. De kommer att avlägsnas. Sätt gärna en namnbricka med telefonnummer på så vi vet vem som skall kontaktas.

Var rädd om förstagsprofilen. Lossa bulten i infästningen och bind samman profilen med masten.En tung rulle någon dryg meter utanför masten utan stöd kan lätt bli en oanvändbar profil.

Bind upp fall m m till masten. Buntband eller spännband ( många!) funkar utmärkt. När masten ligger långt ut mot gången, säkra den mot att falla för din egen och andras säkerhet.

Betänk att i början av december är det FULLT och risken för skador hög.

GLÖM INTE att märka masten enligt anvisningar. Märklappar och små buntband finns innanför var port.

Har du inte landplats till båten? De som inte har båten på landplatsen skall betala hyra för mastplatsen enligt LBS' prislista ( 550:-). Kontakta kansli.

 

Plocka gärna upp skräp och lägg i sopsäckarna i skjulens östra ände. Då blir det mycket trevligare

Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link