Hoppa till sidans innehåll

Höst, upptagning, högsäsong för tjuvar

17 SEP 2015 13:02
Vintersäsongen börjar snart. Några tips kommer här, bl a om DNA-märkning.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2015 10:23

Först, avmastningen. Masthusen är städade och en del master har flyttats inom huset till där dom bör ligga. På portarna finns anvisningar som, om de följs, skall göra det så bra som möjligt för oss alla.

Sedan, upptagning och torrsättning. Dessa moment funkar normalt bra. Kolla bara att din landplats är redo, vagga klar för båten och röjning av skräp och beväxning åtgärdad. Vi har haft röjningshjälp men själva båtutrymmet kan behöva röjas. Det har vuxit i sommar.

Stöldsäsongen. Stölderna har börjat runt om. Lomma har hittills varit rätt förskonat men hur länge det varar är okänt.

LBS har skaffat utrustning för att DNA-märka båtar och utrustning. Märk-DNA är registrerat på klubben. Framför allt är det utombordsmotorer som är begärliga såväl små som stora flera-hundra-hästars motorer. Läs mer om DNA-märkning HÄR

Passa på att DNA-märka motorn och fundera över vilken utrustning som är möjlig att stjäla. Elektronik, ankarspel, winschar  betingar stora värden. Batteridrivna verktyg gör det enkelt att såga. Hur och var märker man en propeller? En folding eller flöjlande kostar från 5000 kr resp 15000 kr. Ganska enkelt att såga av axeln.

Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link