Hoppa till sidans innehåll

Mastskjulen 2012

23 AUG 2012 20:39
Snart är det slut på seglingssäsongen och masterna skall in för vinterförvaring.
Här är en del som du bör känna till inför inläggningen.
Tisdag 29/8 är ett nyckeldatum, se text nedan.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2015 10:54

Alla master som läggs in i mastskjulen skall vara märkta med medlemsnummer, sjö- eller landplats, namn, telefonnummer och inläggningsdatum med årtal. Märkning skall göras med adresslappar som finns i en korg på väggen innanför var port. Ovanför korgen finns en ifyllandsinstruktion. Lappen fäst vid ytteränden av masten med buntband som finns i samma korg. Denna märkning SKALL finnas på masten! Annan märkning får självklart förekomma därutöver men ersätter inte adresslappen.

Medlemsnumret hittar du i medlemslista som är placerad på väggen bredvid ifyllnadsinstruktionen. Om uppgifterna i listan är felaktiga, Lägg gärna en lapp med de korrekta uppgifterna i brevlådan på klubbhuset så att klubbregistret också kan rättas upp.

 

Om du vet med dig att du har en omärkt mast eller är tveksam om märkning, åtgärda detta snarast! Då kan du undvika att hamna på skamhyllan.

Omärkta master, master vars ägare inte kunnat fastställas, kommer att placeras på en "skamhylla". Med tiden kan dessa komma att tas ut ur mastskjulet och förflyttas till upplaget för övergivet material på landplatsen eller annan lämplig plats

T.ex finns det (minst) ett förstag som är knäckt på flera ställen och som legat i mastskjulet ett par åroch ett antal master som saknar identifiering kommer att flyttas till skamhyllan med början på tisdag 2012-08-29.

 

En "mätsticka" för mastlängd ( 5, 10, 15, 20m) finns inom kort mellan jolleskjulen och östra masthuset. Placera sedan masten i mastskjulet med långa ( >15m) och tunga master i botten, lättare högst upp.

Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link