Hoppa till sidans innehåll

Mastskjul, vädjan inför vintern

30 AUG 2014 13:57
Överfulla masthus, vi förutser att det blir TRÅNGT i år!
  • Skapad: 30 AUG 2014 13:57

I december brukar det vara fullt. I år beräknas att det skall in ytterligare ett trettiotal master.

Det är därför nödvändigt att få in masterna så utrymmesbesparande som möjligt. och att anvisningarna för utnyttjande av bärplanen följs. Tunga och långa master i botten, även om det kan vara jobbigt att få in på plats. Undantag dock för master med radar och -reflektorer modell större. I den mån utskjutande delar inte kan demonteras skall dessa placeras på översta planet mot ytterväggarna.

Placera masterna med mastfot mot dörren och så långt ut mot kortväggen som möjligt. För att undvika en knäckt förstagsprofil, sätt gärna upp ett stöd för rullen eller, ändå bättre, montera loss förstgsprofilen i toppen och surra mot masten.

Montera loss alla utskjutande delar, överväg att byta ut nitade beslag där så är möjligt mot skruvade. Det minskar risken för skador på den egna masten OCH på andras.

Mastplanen är färgmärkta och en förklaring finns anslagen. Möjlighet att fastställa mastlängden finns med den målade "mätstickan" på asfalten framför mastskjulen.

Bommar av alla de slag får INTE förvaras i mastskjulen. Kommer att forslas till skrotbingen.

Och, sist men inte minst, MÄRK DIN MAST!!!!

Adresslappar för märkning finns innanför var dörr, buntband likaså. Pennor finns också och en medlemsförteckning där man kan finna sitt medlemsnummer. Exempel på ifyllda adresslappar finns anslagna. Den ifyllda adresslappen placeras företrädesvis i anslutning till mastfoten.

 

 

 

Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link