Hoppa till sidans innehåll

Mer förstörelse

06 DEC 2013 20:17
Det är inte bara vädret som ställer till det. Redan före ovädret hade en stöttning skadats allvarligt som kunde ha fått allvarligare konsekvenser.
  • Uppdaterad: 05 APR 2014 09:16

En stötta under en tung båt har knäckts under den gågna veckan. Orsaken är troligen en påkörning av fordon, släp eller fyrhjuling. Som tur var var inte stöttan det enda som höll båten, annars hade det kunnat vara lätt att fastställa hur det gick till.

Vi har haft problem med fordon som roat sig med att sladda runt på landplatsen. Vi har också noterat att några av de stenar som förhindrar infart vid sidan av bommarna har flyttats isär till en bredd som skulle kunna motsvara en fyrhjuling. Denna typ av fordon har också observerats på platsen. Höjden under bommarna skulle ev kunna räcka till för att föra in ett sådant fordon. Sladdspåren har tidvis varit ganska djupa.

 

Om du lägger märke till något avvikande på landplatsen, notera tider och annat som kan ha betydelse för att få slut på detta ofog. En båt som varit något sämre uppallad än i fallet ovan hade mycket väl kunnat resultera i en fastklämd människa allvarliga till dödliga skador eller bara ett tillplattat fordon och stora skador på båten som föll..

Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link