Hoppa till sidans innehåll

Perversa julnöjen

25 DEC 2014 14:12
Vandaler på nytt besök på landplatsen. Sönderskurna presenningar och kapell var julaftonsnöjet. Inga stölder vad känt är men det är svårt att veta om man inte går in i båten och kollar. Försök att bryta upp luckor har konstaterats.
  • Uppdaterad: 30 DEC 2014 14:00

Ett antal båtar har drabbats av sönderskurna presenningar och kapell. Märken på ruffluckor o d tyder på inbrottsförsök. Flera badstegar har varit nedfällda och ett antal stegar har varit lösa. Tidigare kontroller har resulterat i att ett antal stegar tagits om hand så det kan handla om lossklippta stegar, Flera brandsläckare har hittats. Om dessa är tömda är inte känt. I minst en båt har en pulversläckare tömts i ruffen och ägaren tyckte sig känna röklukt i den. 

Sanering efter pulver sägs vara en nästan oändlig uppgift.

 

Tänk på att låga båtar är särskilt utsatta då de är lättare att klättra upp i.

Tillse att din badstege är uppfälld eller, hellre, borttagen. Det är ofta inte så svårt att avlägsna den. I annat fall, säkra den i uppfällt läge med lås eller bara genom att knyta fast den.

 

Man får intrycket av att det är ungdomliga vandaler som varit i farten. Huvudsakligen förstörelse för förstörelsens egen skull. Ett gäng som tydligen fått upp ögonen för att här finns ett helt nöjesfält för vandaler och man kan anta att dom kommer att fortsätta en tid så länge man inte befarar några följdverkningar. Vi har tidigare sett nöjeskörning med (djupa) sladdspår på området och någon skall känna sig lycklig att inte ha hamnat under en båt efter att ha kört på och krökt en stötta under en tung båt.

När du passerar landplatsen, kolla läget. Särskilt kvällstid kan vi anta. Kontakta polis om något skumt pågår. Får vi inte stopp på detta är det dags att på allvar börja diskutera obligatorisk nattvakt likt många andra klubbar.

Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link