Hoppa till sidans innehåll

Stölder, komplettering

24 DEC 2014 14:09
De aktuella stölderna/vandaliseringen, lite detaljuppgifter
  • Uppdaterad: 30 DEC 2014 14:00

Ett femtontal båtar på landplatsen och en handfull i sjön drabbades, vad känt är, av stölder den gängna helgen med tillhörande vandalisering. I en båt startades en värmare. Trevligare för vandalen med lite värme men också en risk för att en presenning antänds om den är för nära avgasutblåset. Båtarna ligger tätt. Hur många brann upp häromåret på ett varv i Stockholmstrakten? Tresiffrigt tal? 

En stege rest mot en båt, en verktygslåda på marken, en halvdrucken spritflaska under en av båtarna talar sitt tydliga språk. Tidigare under hösten har ett flertal motorer stulits, främst från båtar i sjön. Ofta kostar skador från vandalisering vid inbrottet väl så mycket som det stulna

De nu aktuella båtarnas ägare har underrättats men det kan ju finnas flera som också drabbats. Njut av det vackra vintervädret och ta en titt i din båt för att försäkra dig om att den inte drabbats. Polisanmäl i annat fall. När du passerar landplatsen, kolla att bommarna inte står öppna. Det förhindrar inte nya stölder men försvårar i vart fall att man kör in och lastar tyngre saker direkt in i en bil.

Tänk också på att vandalerna fått blodad tand; det gick ju bra sist och det är flera hundra båtar till som kan ha intressant innehåll. Inget talar för att det är en engångshändelse och det är troligt att dom kommer tillbaka.

Ta gärna en extrarunda och kolla om det finns okända på området. All julmaten måste ju ändå motioneras bort. 

Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link