Hoppa till sidans innehåll

Stöldsäsongen 14-15

22 OKT 2014 16:06
Högsäsong för tjuvar! Motorer, även mindre, stjäls från båtar i vattnet och på land. Allt verkar vara värt att stjäla. Töm båten! Se till att försvåra för tjuvarna så gott DU kan! Lås fast din stege!
  • Skapad: 22 OKT 2014 16:06

Flera båtar har blivit bestulna på mindre motorer, som tidigare berättats, och ännu fler har sedan dess blivit stulna. Nu när båtarna kommer upp kommer inbrotten dessutom. Allt verkar vara begärligt. Kvar i båtarna finns ofta elektronik av olika typer, verktyg och annat, propellrar inte minst. Skrotvärdet i en propeller, bara i rena metallkilon, är inte försumbart då de ofta är gjorda i en kopparlegering. Glöm inte att tjuvar ansåg det vara värt arbetet att stjäla rostig järnvägsräls härom året.

Se till att själv tömma båten! Det kan vara bekvämt att låta andra göra det men åtföljande skadegörelse är inte heller gratis att reparera.

Kolla din båt, nu och med korta mellanrum. Har något stulits, gör en polisanmälan om detta.

Nyligen hittades en VHF, en mikrovågsugn och lite andra prylar på marken i gång A. Någon som dumpat prylarna eller en skrämd tjuv? Vet du något om detta så berätta gärna. Det vore intressant att få veta varför prylarna låg där.

Försvåra också för tjuvarna genom att låsa grindarna. Då kan dom åtminstone inte köra in med bil och lasta utan tvingas bära stöldgodset en bit.

Uppdateringar i detta ämne kommer löpande framöver.

Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link