Hoppa till sidans innehåll

Vandaliseringen på landplatsen

26 DEC 2014 14:21
Polisen har nu besiktigat några fall och nya upptäckter av skadegörelse har uppdagats. Det är ren vandalisering där man skurit sönder tält och kapell för nöjes skull. Hittills har mer än 20 båtar funnits angripna.
  • Uppdaterad: 30 DEC 2014 13:48

Som vanligt är det svårt att utreda denna typ av verksamhet. Samtidigt måste det gå dithän att förövarna åtminstone ser påtaglig risk att bli upptäckta innan de slutar. Polisen har tagit hand om en del fimpar och annat som kan ge DNAspår som definitivt kan binda gärningsmän. Med lite tur kan dom skära sig också och lämna blodspår.

Om du finner att någon varit i din båt. anmäl detta till 114 14. Googla på numret och du får fram all information för polisanmälan. Meddela dessutom Jan-Åke på mailadressen This is a mailto link så kan vi sammanställa skadorna för att få ett begrepp om totalkostnaden för vandaliseringen. Även om du tidigare rapporterat något, skicka en kopia till Jan-Åke ändå!

 

Ett antal stegar har omhändertagits. Kontakta Jan-Åke, Mats eller Björn för att återfå dessa. Ett antal brandsläckare har också tagits om hand och finns inne i värmestugan tillsammans med en del annat upphittat. Åtta brandsläckare har samlats ihop, samtliga är tömda. 2014-12-27 Vi vet att en tömts i en båt, var har de resterande sju tömts?

 

Lite förslag till preventiva åtgärder:

Se till att det är besvärligt att ta sig ombord, inga badstegar nerfällda.

Töm båten på allt lätt flyttbart, lättborttagna instument, brandsläckare, flaskor mm. 

 

Låt ruffen vara öppen så slipper du stora reparationer efter att huvudnyckel använts. En hammare stulen ur en båt i hamnen återfanns f ö på landplatsen där ett flertal ruffluckor slagits sönder. Självrisken är inte försumbar.

Än en gång, Kontakta polisen vid misstänkt inbrott och skadegörelse. Rör inte fimpar och verktyg som kan ha använts av vandalerna.

 

Inför nyåret, kom också ihåg att det är förbjudet att skjuta (utgångna) nödraketer.

 

 Skribent: Björn Skarin

Postadress:
Lommabuktens SK - Segling
Box 12
23421 Lomma

Besöksadress:
Ankarplatsen 1
23433 Lomma

Kontakt:
Tel: 040413016, 0707411310
E-post: This is a mailto link