Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2021-2022 Jolle- och ungdomsverksamheten

LBS och Lomma Sailing Team kan blicka på ett framgångsrikt år präglat av många fina resultat och fler aktiva seglare.

Jolleverksamheten har under 2022 varit mycket framgångsrik. Lomma Sailing team har under året haft totalt åtta seglare representerade i Team Sweden och tävlat i både VM, EM och NM. Lomma Sailing team har historiskt sett aldrig haft så många jolleseglare representerade i Team Sweden.

Maja Larsson-Bergqvist från LBS tog hem bronset på NM på tjejsidan och Nils Netterlid seglade hem en hedervärd elfteplacering på NM. Hela Lomma Sailing team genomförde många bra seglingar och samtliga från teamet placerade sig topp 20 både på kill- respektive tjejsidan. NM tog tjejerna silver och i det laget ingick Maja Larsson-Bergqvist.

Pola Wdowiak tog en prestigefylld plats i EM-laget och för första gången på 12 år var en skåning representerad i svenska VM-laget. Hugo Flygare representerade VM-laget som tränar och tävlar i LBS tillsammans med Lomma Sailing Team. Vi har inte haft någon skåning representerad i VM i Optimist sedan 2016.

Aron och Felix Wichert från Lomma Sailing Team tog en enormt eftertraktad plats i årets UVM-lag i 29er. De representerade Sverige i världens mest prestigefyllda mästerskap för juniorer och har flera fina placeringar med sig från året bland annat ett guld på GP och ett silver från JSM.

Trycket på seglarskolan var högt i år med totalt ca 120 deltagare över 8 veckor.

Under två helger i november arrangerar Lomma Sailing team ett stort läger för nordiska Optimistseglare på hög nivå, Next Level Nordic Camp, som har attraherat 70 seglare per helg. OS- medaljören Anton Dahlberg besöker lägret för inspiration.

Vi ser en fortsatt ökad tillströmning av barn och ungdomar och vi attraherar på bredden. Vi har många aktiva kappseglare i våra träningsgrupper. Vi erbjuder tre träningsgrupper för Optimistjolle baserat på kompetens och erfarenhet. Det har inte varit ovanligt att vi haft över 30 Optimistsegel på vattnet under våra träningar.

Lomma Sailing teams ungdomar fortsätter att segla efter att de har vuxit ur Optimistjollen. Vi har nu fem 29:er besättningar och fyra aktiva seglare i Zoom, sex aktiva i RS Aero och en stor grupp med nio RS Fevaseglare.

Även i år fortsätter vi segla fram tills Lucia med ett planerat Luciatåg på vattnet som avslutning.

Sammanfattningsvis har LBS haft ett lyckat år både med antal seglare och fina resultat. Nu ser vi fram emot spännande 2023!

Carola Netterlid, Jollekommittén